№44

Бухгалтер 911, жовтень, 2015/№44 Інші номери журналу ›
  • Відображення РК у декларації з ПДВ: останні роз’яснення податківців і пов’язані з цим нюанси В якому періоді відображати своєчасно зареєстрований РК у декларації з ПДВ: у періоді його складання чи періоді реєстрації? Буквально днями податківці в ЗІР «розкрили свої карти». Якого висновку дійшли та якою мірою він є справедливим? Про це в нашій публікації.
  • Працівнику, нам потрібний твій автомобіль! Усе частіше зустрічаються оголошення: «Запрошуємо на роботу працівника зі своїм автомобілем». Чому? Так цікавіше... Навіщо купувати авто, якщо можна його орендувати. А є і ще більш демократичні, ніж оренда, варіанти. Детальніше познайомитися з ними та вибрати оптимальний вам допоможе наш матеріал.
  • Новий дир: «шлемо» фіскалам повідомлення про прийняття працівника Нова людина на такій високій посаді — це переживання для колективу. Але перш ніж «нова мітла почне мести по-новому», на вас чекає «електронно-паперова» тяганина. Держреєстратор, банк, фіскали — усі хочуть знати, хто саме став новим директором. І їх бажання повністю відповідають вимогам законодавства. Сьогодні ми приділимо увагу саме повідомленню фіскалів.
  • Уникнення штрафів за несвоєчасну реєстрацію ПН Потрібно зареєструвати ПН з ПДВ на суму 100000 грн. Сьогодні спливає останній день реєстрації, а на ПДВ-рахунку є тільки 90000 грн. Чи можу я зареєструвати ПН тільки на суму 90000 грн., а потім на суму, якої бракує, скласти «збільшуючий» РК?
  • Зведені «ритмічні» ПН у запитаннях і відповідях Звернулися ми до цієї теми неспроста. На сьогодні багато хто з постачальників пропонують замість ПН на кожне постачання скласти одну зведену ПН за місяць, адже п. 201.4 ПКУ тепер передбачає для цього більше можливостей. Тому в сьогоднішній статті пропонуємо розглянути найпопулярніші запитання, пов’язані із зведеною ПН на ритмічні/безперервні постачання.
  • Облік у СЕА у туроператора Фірма-туроператор при організації туру згідно з правилами п. 207.6 ПКУ включає вхідний ПДВ до собівартості продукту. А що робити із сумою такого ПДВ, який «завис» у СЕА? Він увесь час збільшується. Може, потрібно на нього виписувати ПН як при використанні товару в негосподарській діяльності?
  • «Стукаємо» до податкової на контрагентів-ФОП: запитання щодо форми № 1ДФ Немає нічого простішого, ніж відобразити у ф. № 1ДФ виплату ФОП, яка не обкладається ПДФО та ВЗ. Однак виявляється, що навіть з такою «непроблемною» категорією у податкових агентів виникають різноманітні запитання. Про відповіді на найпопулярніші з них ви довідаєтеся з цієї статті.
  • Спільна діяльність: тенденції року, що минає У частині спільної діяльності (далі — СД) цей рік ознаменувався тим, що з самого його початку до прибуткового обліку СД було внесено зміни, які усунули особливі правила оподаткування. Що прийшло їм на заміну? А нічого... Саме цьому питанню і присвячена наша стаття. Заразом ми «зачепимо» правила обкладення ПДВ і бухоблікові аспекти.
  • Передноворічний синдром, або Подорож товару від ППЄПа до ППЄПа Багато хто з ППЄПів, у яких виручка у кінці року наближається до 1 млн грн., замислюється над тим, як би її притримати. «Засвітимо» мільйон — з 01.01.2016 р. «привіт» РРО (якщо, звичайно, не перескочимо на чисту безготівку)*. Перше, що спадає на думку «багатому» ППЄПу, — передати свій товар на продаж «бідному» ППЄПу (якому до мільйона далеко). Але тут виникає запитання: як же оформити таку передачу, щоб і від РРО врятуватися, і на великі податки не наразитися? Про це ми розповімо вам прямо зараз.
  • Включати чи не включати... до виручки ППЄПа комісію банку/еквайєра? Припустимо, ППЄП продає товар (за договором) за 10000 грн. На його рахунок надійшла оплата в сумі 9950 грн. А 50 грн., яких не вистачає, утримав банк за касове обслуговування. Багато хто переймається запитанням: яку суму включати до доходу: 9950 чи 10000 грн.? І як відображати дохід, якщо оплата надходить від покупців через термінали? Зараз розберемося.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі