№9

Бухгалтер 911, лютий, 2016/№9 Інші номери журналу ›
  • У додатку Д2 вказуємо ІПН постачальника — роз’яснення податківців В останній день граничного строку подання декларації з ПДВ фіскали «розродилися» міні-консультацією з приводу заповнення «оновленого» додатка Д2 до декларації з ПДВ (лист № 6111*). Зокрема, вони розповіли, чий же ІПН усе-таки потрібно ставити у гр. 2 таблиці додатка Д2: свій чи постачальника? Подробиці — у нашій консультації.
  • Штрафні (податок на прибуток) і перевірочні мораторії: на що сподіватися цього року Про нові штрафи, «подаровані» податковою mini-реформою — 2016, було написано стільки... А ось у межах сьогоднішньої статті ми нагадаємо про речі більш приємні: звільнення від штрафів і перевірочні мораторії. Деталі — далі.
  • Використовуємо корпоративну картку: що в обліку? Корпоративна картка стала незамінним і зручним засобом розрахунків. Однак у бухгалтера виникає інше завдання — як правильно документально оформити та показати в обліку проплати за допомогою корпоративної картки, у тому числі якщо розрахунки були здійснені через Інтернет. Про це — у сьогоднішній статті.
  • Як підприємцю-загальносистемнику «обвитратити» відрядження працівника Підприємець на загальній системі може врахувати у витратах суми затрат на відрядження працівників. Таке право надано йому п.п. 177.4.4 ПКУ. Але для цього всі господарські витрати мають бути документально підтверджені. Виняток — добові, які можна «списати» без документів, однак тільки в затвердженій підприємцем сумі. Як правильно все оформити, щоб «комар носа не підточив» і не було прискіпувань ані від податківців, ані від трударів, — читайте в цій статті.
  • «Солдати підприємства» у ЄСВ-звітності На підприємстві є працівники, які проходять строкову військову службу, а також військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. За ними зберігаються місце роботи (посада) і середній заробіток. Чи потрібно на такий середній заробіток нараховувати ЄСВ? Як відображати його у Звіті з ЄСВ?
  • Відпускні за січень у грудні: нюанси ЄСВ
  • Здаємо макулатуру на переробку: що з ПДВ? У процесі виробничої діяльності підприємства утворюється макулатура. Як правильно показати передачу макулатури в утиль у ПДВ-обліку (від виписування податкової накладної до складання декларації з ПДВ)?
  • «Понаднеоподатковувані» добові: оподаткування та облік Директор підприємства вирішив встановити добові для відряджень по Україні в розмірі, що перевищує неоподатковувану суму. Чи потрібно суму перевищення обкладати ПДФО, ВЗ і ЄСВ і в який момент? Як її відображати у звітності?
  • Оплата ТО нерезиденту готівковою інвалютою: що з цим робити? Чи може працівник — підзвітна особа під час відрядження за кордон на службовому автотранспорті сплатити нерезиденту готівкою в іноземній валюті за послуги з ремонту і техобслуговування автотранспорту на підставі інвойсу? Тобто без укладення ЗЕД-контракту і банківського переказу коштів. Якщо так, то чи існують сумові обмеження для таких готівкових розрахунків?
  • Постачальник помилився в розрахунках ПДВ при продажу палива: що робити покупцю? Паливна компанія надіслала розрахунки коригувань до ПН (зменшують свої ПЗ), посилаючись на зміни, унесені з 01.01.2016 р. до ПКУ в частині необкладення ПДВ «роздрібного» акцизу. Якою мірою є законними їх вимоги? У жодному чеку і звіті (за місяць) не виділені сума такого акцизу та її розрахунок. Якщо вимоги є законними, то як нам відобразити в обліку цю операцію? Поспішаємо з відповідями!
  • Транспортний податок vs «запізніла» Методика Точнісінько в останній день, відведений для подання декларації з транспортного податку, набула чинності Методика № 66*, що містить інструкції з визначення середньоринкової вартості легкових авто. Від цієї вартості залежить, чи потрібно обкладати конкретне авто транспортним податком. Як реагувати на цю подію платникам, які вже відзвітували, пропонуємо з’ясувати.
  • Чи може юрособа заплатити гроші за товар ППЄПу групи 1 Взаємодія між юрособами та підприємцями — єдиноподатниками (ППЄПами) групи 1 обмежена ПКУ. Однак на практиці такі операції іноді відбуваються. Якою мірою вони є законними та чим це відгукнеться для юрособи та самого ППЄПа — про це й поговоримо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі