№25

Бухгалтер 911, червень, 2016/№25 Інші номери журналу ›
  • Червневі засідання у Громадській раді при ДФСУ та ДФС у м. Києві: чи є результати? На початку місяця проводилися засідання податкових комітетів у Громадській раді при ДФСУ (2 червня) і ДФС у м. Києві (7 червня). На них порушувалися важливі проблеми, у вирішенні яких брала участь і наша редакція. Про що домовилися з податківцями, ви зможете довідатися в цій статті.
  • Відряджається для роботи у вихідний день: оплачуємо правильно Працівник перебуватиме у відрядженні з 18 по 22 червня 2016 року. Причому згідно з наказом про відрядження він виконуватиме роботу в день, який є для нього вихідним (20 червня 2016 року), а також у неробочий день (19 червня 2016 року — Трійця). Як оплатити роботу у відрядженні у вихідні та святкові (неробочі) дні?
  • Виправлення з податку на прибуток: розбираємо практичні ситуації У позаминулому номері ви могли «розставити по поличках» для себе порядок виправлення помилок, допущених у декларації з податку на прибуток підприємств (далі — ППП). Але життя інколи підносить «сюрпризи», які не завжди можна «підігнати» під загальні правила. Пропонуємо вам розглянути низку таких ситуацій/проблем.
  • ПДВ: бухзапитання У платників ПДВ досить часто виникають запитання, пов’язані з порядком відображення сум ПДВ на рахунках бухгалтерського обліку. Найбільш поширені проводки з бухобліку ПДВ ми вже обговорювали. У сьогоднішній статті пропонуємо розглянути бухоблік тих операцій, з якими бухгалтеру доводиться стикатися нехай і не так часто, але все ж таки доводиться.
  • У неплатоспроможному банку «застрягли» гроші: що мати на увазі Ситуації, коли банк, через який проводили розрахунки з контрагентами та працівниками, несподівано «ліг», до сьогодні продовжують непокоїти підприємницький загал. Давайте розглянемо, які проблеми можуть «звалитися» на підприємство та як можна «викрутитися» з таких ситуацій.
  • Реєстрація ПН/РК: «технічні» запитання «Електронізація» податкових накладних (ПН) / розрахунків коригування (РК), з одного боку, полегшила процес «збору» ПН/РК, але з іншого — додала низку «технічних» запитань, пов’язаних з їх реєстрацією. На найпопулярніші з них відповімо в сьогоднішній статті.
  • Компенсація за невикористані дні відпустки: якщо немає лікарняного листа Ситуація. Працівник звільняється 17.06.2016 р. З 27.04.2016 р. по 25.05.2016 р. він хворів. Однак листок непрацездатності не надав через відсутність бланків у закладі охорони здоров’я. Період хвороби підтверджений довідкою та буде оплачений після того, як довідку буде обміняно на лікарняний лист. Чи включаються дні хвороби, не підтверджені листком непрацездатності та відповідно не оплачені, до стажу роботи, що надає право на щорічну відпустку? Чи беруть участь вони в розрахунку середньоденної зарплати для визначення суми компенсації за невикористані дні відпустки при звільненні?
  • Експедитор — єдиноподатник: як правильно «обкластися» єдиним податком? Сьогодні ми поговоримо про тих платників єдиного податку, які працюють експедиторами (посередниками): що є їх доходом і як цей дохід оподатковувати? Поїхали!
  • Курсові різниці у платників єдиного податку: чи буде дохід Сьогодні ми поговоримо про курсові різниці в обліку ЮРЄПа. Варто включати до доходу такі кошти чи ні?
  • Сумісники в реквізитах зарплатної звітності «Підозріло часто» нас почали запитувати: при заповненні яких «кількісних» реквізитів зарплатної звітності потрібно враховувати працівників-сумісників? Відповідь на це запитання надаємо негайно.
  • Договір про спільну діяльність з ФОП: потрібно? «Разом і батька легше бити». Один із способів «об’єднатися» для досягнення спільної мети — укласти договори про спільну діяльність (далі — СД). Причому об’єднатися в «різних комбінаціях» можуть і фізособи-підприємці (ФОП), і юрособи. Для багатьох СД — terra incognita. І, слід зазначити, не даремно. Сьогодні ми спробуємо це виправити.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі