№18-19

Бухгалтер 911, травень, 2016/№18-19 Інші номери журналу ›
  • Підвищення соцгарантій: що врахувати Чергове підвищення прожиткового мінімуму (далі — ПМ) і мінімальної заробітної плати (далі — МЗП) відбулося з 1 травня 2016 року. Давайте поговоримо про те, на що вплине таке підвищення. Зацікавить це і юросіб, і підприємців.
  • Щорічні відпустки: літня тема № 1 Щорічна основна відпустка є оплачуваною відпусткою. Її мінімальна тривалість — 24 календарні дні за відпрацьований робочий рік. Про те, як розрахувати суму відпускних, ми з вами й поговоримо в цій статті.
  • Визначаємо розмір відпускних: практичні ситуації Задачку з обчислення відпускних за ситуації, коли працівник повністю відпрацював рік і за цей час отримував тільки виплати, які входять до розрахунку середнього заробітку, будь-який бухгалтер вирішить миттєво. Адже ця ситуація, як мовиться, є ідеальною. Однак у житті частіше доводиться стикатися з обставинами більш складними.
  • Вимога про сплату ЄСВ з МЗП і винагорода за ЦПД У яких випадках ЄСВ із суми винагороди за цивільно-правовими договорами (ЦПД) за виконані роботи (надані послуги) необхідно сплачувати в розмірі не нижче мінімального страхового внеску?
  • Навіщо коригували Положення про реєстрацію платником ПДВ Мінфін наказом від 18.03.2016 р. № 373 затвердив зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ*. Істотних правок немає, однак декілька моментів заслуговують на увагу.
  • Vivat Порядок інформування про об’єми води з артезіанських свердловин Документ, поява якого очікувалася ще кілька років тому, нарешті побачив світ. Ідеться про Порядок № 110*, знайомству з яким і присвячено цей матеріал.
  • Виправляємо помилки в додатку Д2: інструментарій і не лише Із цього року платників ПДВ «нагородили» новим додатком Д2 до декларації з ПДВ. Як його заповнювати, в Порядку № 21* не сказано. Податківці також мовчать (якщо не враховувати «рекомендації» щодо заповнення гр. 2, після яких у платників стали масово вимагати подання УР). Тому до нашої редакції все частіше надходять запитання: коли та як потрібно уточнювати дані додатка Д2? Про це і йтиметься в сьогоднішній статті.
  • Актуальні запитання неприбуткових організацій: шукаємо відповіді Податкова реформа зразка 2015 року додала плутанини в роботу неприбутників (далі — НПО), остаточно видаливши ст. 157 ПКУ, яка раніше регулювала порядок обкладення податком на прибуток (ППП) таких організацій. Ситуацію поправили за допомогою законів № 263. Але запитання все одно продовжують виникати! Деякі з них ми зараз і розглянемо.
  • Переплата з ПДВ у результаті подання УР: як її можна використати? Подали уточнюючий розрахунок (УР) до декларації з ПДВ, яким зменшили суму ПДВ до сплати. У результаті утворилася переплата в інтегрованій картці. Як її використати? Чи можна її зарахувати в рахунок сплати зобов’язань за поточною декларацією?
  • Отримання та повернення передоплати в одному періоді На початку місяця від покупця отримано передоплату. Згодом стало відомо, що постачання товару не відбудеться, у зв’язку з чим гроші в тому самому місяці були повернені покупцю. Чи можна в цьому випадку не реєструвати податкову накладну (ПН) і не робити розрахунок коригування (РК) до неї, а вважати, що такий платіж надійшов помилково?
  • «Бути чи не бути» акцизному складу? І якщо бути, то як? У багатьох суб’єктів, які мають справу з паливом, досі виникає запитання: чи потрібно їм створювати акцизні склади? Зараз на нього й відповімо.
  • По щучому велінню... з’явився човен відразу з рибалками (про оренду риболовецького судна з екіпажем) Багато хто з ФОП знає, що клопіт, пов’язаний з використанням найманої праці, під силу лише досить досвідченому бухгалтеру. Тому до останнього намагаються обходитися без працівників. Ось і наш читач запитує: чи не можна орендувати риболовецьке судно так, щоб обслуговуючий його екіпаж працював на нього, а значився працівниками ФОП-орендодавця? Виявляється можна, і нічого складного в цьому немає!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі