№46

Бухгалтер 911, листопад, 2016/№46 Інші номери журналу ›
  • Цивільно-правові договори на окремі роботи/послуги: наші поради Бажаєте залучити фізосіб до виконання/надання певних видів робіт/послуг на умовах цивільно-правового договору (ЦПД)? Чудово! Проте в кожній окремій сфері діяльності таким угодам властиві свої важливі нюанси. Щоб не вскочити в халепу, укладаючи ЦПД, наприклад, на бухгалтерське обслуговування або охорону офісу, прислухайтеся до наших рекомендацій. Ми підготували їх для вас у цій статті.
  • Новації держреєстрації і не лише Головний герой статті — Закон № 1666. З його допомогою ВРУ внесла зміни до низки кодексів і законів. У чому суть цих нововведень? Як вони позначаться на нас із вами? Про це й пропонуємо поговорити в цій статті.
  • Основні засоби тимчасово не використовуються: погляд під ПДВ-кутом Основні засоби тимчасово не використовуються: простоюють, перебувають на ремонті або консервації. Чи потрібно в цьому випадку нараховувати податкові зобов’язання з ПДВ на підставі п. 198.5 ПКУ як на такі, що не використовуються у госпдіяльності?
  • Генеральна угода: для кого писане Для яких суб’єктів господарювання положення Генеральної угоди, укладеної на 2016 — 2017 роки, є обов’язковими?
  • Благодійна допомога фронту: дочекалися Переліку від Кабміну Варто було нам торкнутися проблеми надання благодійної допомоги в зону АТО*, як КМУ затвердив Перелік № 758**... що її вирішує! На спірні моменти, пов’язані з набранням чинності цим документом, і звернемо вашу увагу.
  • Електронні товарно-транспортні накладні на алкоголь: хто, коли і як? З 04.11.2016 р. набрала чинності постанова № 864*, згідно з якою при переміщенні алкогольних напоїв товарно-транспортна накладна (ТТН) має бути: 1) в електронному вигляді; 2) зареєстрована в Єдиному реєстрі ТТН. На кого ж поширюються ці вимоги? Яка форма ТТН? Як її зареєструвати? Це ми сьогодні і обговоримо.
  • Підприємці, зустрічайте нову форму декларації про доходи! 31 грудня 2016 року набирає чинності нова форма декларації про доходи. Тому, якщо ви в 2016 році (увесь рік або його частину) працювали на загальній системі, отже, вам саме час знайомитися з новою формою (адже звітувати доведеться саме в ній). У принципі, нічого складного. Стисло про основні зміни читайте у цій статті.
  • Промахнулися... або Виправляємо ознаку доходу у ф. № 1ДФ Ситуація. Підприємство подало ф. № 1ДФ з неправильною ознакою доходу. Помилку виявлено самостійно. Як її виправити? Чи будуть штрафи, якщо ПДФО утримано та відображено правильно?
  • Припинення трудових відносин у зв’язку зі смертю працівника Працівник помер. Яку підставу зазначити у наказі про припинення трудового договору, що був з ним укладений? Якою датою цей наказ має бути видано? Які виплати слід нарахувати такому працівнику? Чи потрібно їх оподатковувати? А головне, кому виплачувати? Розбираємося.
  • Повна демобілізація: зустрічаємо працівників зі служби На плечі наших захисників випало немало турбот. Їх долі не позаздриш: у найкращому разі — фізичні та душевні травми, у гіршому... Але ось чудова новина: 28 вересня набрав чинності Указ № 411 про звільнення в запас військовослужбовців, призваних на військову службу з останньою хвилею мобілізації. Готуємося до зустрічі демобілізованих «солдатів підприємства».
  • Призвали на строкову службу: зберігати не можна звільнити Чи потрібно нині зберігати місце роботи, посаду та середній заробіток за працівником, якого призивають на строкову військову службу?
  • Документальна перевірка підприємця: про що варто знати Ось і добігає кінця 2016 рік, а з ним закінчується і мораторій на податкові перевірки. Щоправда, на горизонті замаячив новий мораторій. Проте поки не зрозуміло, чи торкнеться він податківців. Отож сьогодні ми розповімо про те, які різновиди податкових перевірок можуть бути у підприємців та які документи при цьому можуть вимагати податківці.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі