№32

Бухгалтер 911, серпень, 2017/№32 Інші номери журналу ›
  • «Єдине вікно…» для подання звітності на службі платника Кібератака і проблеми з програмою «Медок» змусили багатьох платників замислитися над пошуком альтернативних програм для подання звітності на екстрений випадок. Сьогодні хочемо познайомити вас із однією з таких програм, причому безкоштовною — «Єдине вікно подання електронної звітності».
  • «Кадрова азбука»: якщо працівник поміняв П. І. Б. Працівник поміняв прізвище, ім’я або по батькові. У принципі, буденна ситуація. Але як відобразити таку подію в кадрових і бухгалтерських документах підприємства? Давайте розбиратися.
  • «Наступ» на підприємців, або Що приготували проекти № 6757 і № 6758? Початок другої половини літа відзначився внесенням на розгляд ВРУ низки законопроектів, принаймні один з яких може стати дійсно доленосним для підприємців. Які ж сюрпризи вони в собі приховують? Приготуйтеся до серйозної розмови.
  • «Блокувальні цікавинки»: податкова накладна / розрахунок коригування Сьогодні хочемо висвітлити ряд цікавих «блокувальних» моментів. У нормативці вони не прописані, але «проявилися» на практиці. Крім того, звернемо увагу на роз’яснення податківців стосовно розблокування «зменшуючого» розрахунку коригування.
  • Додаткова відпустка на дітей: є запитання і є відповіді (ч. 2) Сьогодні «доб’ємо» тему про додаткові відпустки на «квіти життя», розпочату в минулому номері.
  • Нерухомподаток vs фізособи: актуальні питання 30.06.2017 р. сплив граничний строк направлення податкових повідомлень-рішень фізособам — платникам податку на нерухомість, відмінну від земділянки. Якщо отримали такий «лист щастя», то саме час перевірити і сплатити зобов’язання. А якщо таке повідомлення не отримали? Чи отримали, але з помилкою? Про це і не лише — у нашій сьогоднішній статті.
  • Безнадійна заборгованість за авансами Тема списання безнадійних боргів — актуальна для кожного бухгалтера. Адже, напевно, немає такого суб’єкта господарювання, який хоч би раз не зіткнувся з проблемними контрагентами. У сьогоднішній статті розберемо ситуацію, коли покупець перерахував аванс постачальникові, але відвантаження товарів у рахунок такого авансу впродовж строку позовної давності так і не відбулося. Розглянемо наслідки як для продавця, так і для покупця.
  • З одного додатка в три, або Уточнення рентної плати за спецводокористування Як ви вже знаєте з нашої публікації*, суб’єкти господарювання, які отримують воду зі змішаного джерела, при звітності з рентної плати за воду за I квартал 2017 року повинні були розраховувати податкові зобов’язання в декількох додатках 5 (окремий додаток для кожного джерела, з якого взята вода для формування змішаного потоку). Але деякі водокористувачі розрахували розмір плати в одному додатку 5 (як це було в минулі роки). Причини цього різні: одні несвоєчасно дізналися про нововведення, а інші так зробили за порадою місцевих податківців. Тепер у переддень закінчення граничного строку подання декларації за ІІ квартал у них виникає запитання, як виправити таку помилку. Про це поговоримо далі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі