№28

Бухгалтер 911, липень, 2017/№28 Інші номери журналу ›
  • Вірусна атака: чи можна врятуватися від податкових штрафів? В і без того «ненудне» життя бухгалтера 27 червня 2017 року нагрянула ще одна біда — вірусна атака, що паралізувала роботу багатьох підприємств. Але водночас ніхто не скасовував обов’язок платника вчасно реєструвати податкові накладні, подавати звітність і сплачувати податки. Але якщо мав місце явний форс-мажор, чи можна якось уникнути податкових штрафів?
  • «Кадрова азбука»: якщо в трудову книжку закралася помилка Записи в трудовій книжці беруть до уваги при призначенні пенсії, проведенні виплат за вислугу років і т. д. Тому неправильних або неточних записів у трудовій книжці бути не повинно. Але якщо раптом виявили помилку? Нічого страшного. Зараз усе виправимо.
  • Псування товарів: облікові наслідки Що робити, якщо товари через спеку або з інших причин зіпсувалися? Як списати товар, що зробився непридатним? Як задокументувати і показати цю операцію в бухгалтерському і податковому обліку? На ці й інші запитання, пов’язані зі списанням зіпсованих товарів, надамо відповіді в сьогоднішній статті.
  • У якому вигляді подавати документи для розблокування податкової накладної? Платники ПДВ уже стали отримувати перші квитанції про призупинення реєстрації податкових накладних. Тому сьогодні знову повернемося до теми подання документів і пояснень для розблокування реєстрації податкових накладних*. Тим паче, що вже є декілька роз’яснень від податківців із цього приводу.
  • «Компенсуючі» податкові зобов’язання — без податкового кредиту Платники, які з «поважних» причин не показали податковий кредит за тими покупками, коли (1) податкова накладна виявилася з помилкою або (2) вона не була зареєстрована, часто ставлять запитання: чи нараховувати «компенсуючі» податкові зобов’язання? Податківці видали свій вердикт.
  • Додвідпустка працівнику-чорнобильцю На підприємство прийняли працівника. Він виявився чорнобильцем і просить надати йому додаткову «чорнобильську» відпустку. Чи зобов’язане підприємство надавати працівникові таку відпустку? Якщо так, то як вона оплачується?
  • «Готівкова» збірка: касова книга і Ко До вашої уваги в межах цієї публікації наводимо декілька запитань про порядок проведення розрахункових і касових операцій. Сподіваємося, тут ви зможете знайти інформацію, так чи інакше корисну і для вас.
  • Продаж алкогольних напоїв: про що слід знати Організація продажу алкоголю — кропітка справа, що вимагає врахувати цілу низку нюансів. Про основні з них і розповість наша стаття. Нагадаємо, що пиво з недавнього часу також є алкогольним напоєм, тому поговоримо, зокрема, про нього.
  • Індексація зарплати за липень 2017 року Знову індексація. Цього разу за липень. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації — вам на допомогу. Для тих, кому за цими «стопами» ходити не хочеться — наші рекомендації в журналі «Бухгалтер 911» № 24 за 2016 рік*.
  • Як єдиноподатнику облікувати товари в майстерні Ситуація: підприємець на єдиному податку (платник ПДВ) купує товари. Частину з них продає, а частину — використовує в майстерні для виконання робіт. Чи потрібно вести облік матеріалів у майстерні? Якщо не вести, то чи не нарахують податківці при перевірці ПДВ на матеріали, використані в ході виконання робіт, визнавши їх не використаними в госпдіяльності?
  • А «зі своїм» можна? (алкоголь відвідувачів у кафе єдиноподатника) Підприємець-єдиноподатник і алкоголь — речі малосумісні. Єдиний алкоголь, яким йому можна торгувати (при дотриманні низки формальностей), — це пиво і столове вино. На виручку приходить послуга «Сork fee». Що означає в простолюдді: «можна прийти зі своїм алкоголем». Але чи немає тут конфлікту з вимогами спрощенки? Зараз з’ясуємо!
  • На моря! (про відпустку підприємця) Літня спека — якраз саме час, щоб узяти перерву і заслужено відпочити. Але чи є в підприємців відпустка? Чи можна на час відпочинку забути про податки? І як правильно все оформити? Давайте із цим приємним клопотом розберемося прямо зараз.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі