№18-19

Бухгалтер 911, травень, 2017/№18-19 Інші номери журналу ›
  • Скасування печаток: гірко-солодка пігулка від законодавця Перший крок до скасування печаток законодавець зробив ще у 2014 році, коли зафіксував добровільність їх використання в більшості сфер господарської діяльності*. У свою чергу, Закон № 1982** продовжує цю реформу. Про те, вийшло це в нардепів чи ні і як тепер із цим жити (з поправкою на українські реалії), ви зможете дізнатися в цій статті.
  • Розрахунок відпускних: краще один раз побачити… приклади розрахунку У минулому номері журналу «Бухгалтер 911» ми з вами «гризли граніт» теорії розрахунку відпускних. А сьогодні пропонуємо розглянути, як вона працює на практиці.
  • «Трудова» відповідальність: стаття 265 КЗпП від А до Я Статтею 265 КЗпП передбачений цілий ряд штрафів за порушення трудового законодавства. Як і в усьому, тут є нюанси. Розібратися з ними вам допоможе ця стаття.
  • «Гальмування» реєстрації податкових накладних: що робити? Останнім часом платники скаржаться на те, що податківці всіляко намагаються блокувати договір про визнання електронних документів: не підписують його, запрошують підписати додаткові угоди тощо. Крім того, є й проблеми з реєстрацією податкових накладних — квитанції з підтвердженням реєстрації приходять із запізненням. Як бути в цих ситуаціях — обговоримо в сьогоднішній статті.
  • У ПДВ-декларації заповнений ряд. 4.1: чи обов’язковий додаток Д1? У новій формі декларації з ПДВ навпроти ряд. 4.1 і 4.2 з’явилося відсилання до додатка Д1. Багатьох це не на жарт схвилювало. Причому переважно вже після здачі декларації. Давайте розберемося, у яких випадках потрібно подавати цей додаток, якщо заповнені ряд. 4.1 і 4.2.
  • «Сумнівний» резерв: завжди є про що поговорити Цього року розмови про резерв сумнівних боргів сповнені позитивом. Усе тому, що «поліпшення інвестиційного клімату» позначилося на цьому питанні якнайсприятливішим чином. Хочете і ви шматочок щастя? Тоді смакуйте!
  • Індексація зарплати за травень 2017 року «Не миттям, так катанням». Якщо не коефіцієнт індексації зміниться, так прожитмінімум підросте. За вікном травень. Значить, це якраз наш випадок.
  • З 18 % на 9 %: дивідендне питання у ф. № 1ДФ Як єдиннику відобразити у ф. № 1ДФ за 1 квартал 2017 року дивіденди, які були нараховані в цьому звітному кварталі і з яких був сплачений ПДФО за ставкою 18 %?
  • Уточнюючий розрахунок до ПДВ-декларації: є на що звернути увагу Сьогоднішня наша стаття присвячена уточнюючому розрахунку з ПДВ. А приводів повернутися до цієї теми декілька. По-перше, з 1 квітня 2017 року подавати уточнюючий розрахунок потрібно за новою формою. А по-друге, є питання з тим, куди і як усе-таки платити донарахований у результаті виправлення ПДВ.
  • Зміни до Порядку ведення Реєстру неприбутківців і Ко Податкова реформа зачепила в тому числі і деякі правила роботи неприбуткових підприємств, установ та организацій, була «підтягнута» лише нещодавно. Усі подробиці пропонуємо вашій увазі далі.
  • Де? ЄСВ-звільнення для «втікаючих/сплячих» підприємців «Хто не сховався, я не винен». На те, щоб «сховатися» від ЄСВ, законодавці «безприбутковим» підприємцям-загальносистемникам залишили надто мало часу. На цьому фоні як навпрочуд доречною була законодавча ініціатива дати «на зняття» ще один квартал. Але тільки де вона?
  • Звітуєш віддалено? Підписуй електронно! Наш читач вирішив подавати електронні звіти й отримав для цього у ПриватБанку два електронні підписи: один — для фізособи, другий — для підприємця. Яким із них користуватися? Зараз і розберемося.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі