№16

Бухгалтер 911, квітень, 2018/№16 Інші номери журналу ›
  • Складні пологи: оплачуємо додатковий лікарняний «Декретний» лікарняний продовжили ще на 14 днів. Що потрібно знати бухгалтерові і кадровику в такій ситуації? Як розрахувати додаткову допомогу? Як правильно її показати у звітнос­ті? Розкладемо все по поличках. Відразу зазначимо, що йтиметься виключно про страхові випадки, коли процес пологів відрізняється від нормальних. Кваліфікувати такі пологи повинен медичний працівник. А наше завдання — розібратися: що робити з тим документом, який цей медичний працівник випише вашій працівниці.
  • Минув строк позовної давності — отже, заборгованість безнадійна! Є гарна новина! Мінфін наказом від 03.04.2018 р. № 400 видав Узагальнюючу податкову консультацію (далі — УПК № 400), що стосується визнання в податковому обліку заборгованос­ті безнадійною внаслідок закінчення строку позовної давності. І вона має дуже важливий висновок, який повинен «утихомирити» ДФСУ в цьому питанні.
  • Розблоковуємо податкову накладну / розрахунок коригування Що робити, якщо ПН/РК заблокували? Як домогтися відновлення реєстрації ПН/РК? Які документи подавати, в якій формі і в які строки? Відповіді на ці запитання — у сьогоднішній статті.
  • Висновок ТПП про віднесення товару до певного коду УКТ ЗЕД — обов’язковий для платника і ДФС На практиці повсюдно в бухгалтерів виникає проблема з визначенням кодів УКТ ЗЕД за тими чи іншими товарами. І проблема ця зовсім не надумана. Адже, на жаль, помилки в коді достатньо, щоб покупець втратив податковий кредит за податковою накладною (як показує практика, ДФС поки що не серйозно сприймає норму п. 201.10 ПКУ, згідно з якою зареєстрована податкова накладна є достатньою підставою для відображення податкового кредиту). При цьому іронія в тому, що якщо запитати код товару в податківців, вони не нададуть відповіді, а замість цього відішлють до ТПП.
  • Готуємося до заокруглення сум готівки в чеках З 01.07.2017 р., як ви, ймовірно, вже чули (про цю новину не сурмив хіба що ледачий) запрацюють нові правила заокруглення сум у чеках, продиктовані поступовим виведенням з обігу монет номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок. Діяти такі правила будуть тільки при проведенні розрахунків готівкою. Пропонуємо розібратися із цією новиною трохи детальніше.
  • Паливо за талонами: нюанси використання схеми Підприємство почало заправляти свої автомобілі за талонами. У зв’язку з цим виник привід для написання цієї статті, адже використання паливних талонів пов’язане з низкою запитань, відповіді на які ми і представляємо зараз вашій увазі.
  • Путівка коштом підприємства: а що з податками? Підприємство надає своїм працівникам безкоштовно (чи зі знижкою) путівки на оздоровлення і відпочинок. Який порядок оподаткування путівок у 2018 році? Що з ПДФО, ЄСВ, ПДВ, податком на прибуток? Як такі операції відображаються в бухобліку? Відповіді на ці запитання — у нашій статті.
  • Фінзвітність за І квартал: хто «палить осторонь»? «Підкажіть, будь ласка, які підприємства повинні здавати баланс до статистики за І квартал 2018 (критерії для приватних юросіб)». Це запитання одного з наших читачів змусило нас повернутися до теми подання фінзвітності знову. Отже, давайте розставимо всі крапки над «і».
  • Важливі «акценти» декларації з екоподатку за І квартал Забруднюєте атмосферу? Чи робили це в минулому році (роках), а тепер відмовилися від видів діяльності, які спричиняють появу забруднюючих речовин? Якщо ви відповіли ствердно хоча б на одне з цих запитань, то ця стаття може стати вам у пригоді. У ній ви дізнаєтеся, що заслуговує на вашу увагу при поданні декларації або як зробити так, щоб не довелося подавати порожньої декларації.
  • Декларуємо рентну плату за надра: на що звернути увагу? Перший квартал позаду, а тому настав час звітної кампанії з низки податків/зборів/платежів, звітувати і розплачуватися за якими доводиться щоквартально. В їх числі й рентна пла­та за користування надрами в цілях, пов’язаних з видобуванням корисних копалин (у частині деяких копалин), а також у цілях, не пов’язаних із їх видобуванням. На що звернути увагу при поданні такої звітності?
  • Індексуємо зарплату за квітень 2018 року Знову індексація. Цього разу —за квітень. «Готові» коефіцієн­ти індексації і суми поточної індексації вам на допомогу.
  • За які розрахунки єдиноподатник може «злетіти» зі спрощенки? Підприємець-єдиноподатник групи 3 вирішив орендувати приміщення в юрособи. Юрособа пропонує розраховуватися за оренду продукцією, яку виробляє підприємець (акти оренди і видаткові накладні на товари виписувати однаковими сумами). Чи допустимо це? І як узагалі може розраховуватися єдиноподатник, щоб не втратити спрощенку? Про всі нюанси — прямо зараз!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі