№50

Бухгалтер 911, грудень, 2018/№50 Інші номери журналу ›
  • Подарунки від підприємства дітям працівників: оподаткування та облік Новорічне метушіння поступово охоплює все навкруги. Комусь до вподоби новорічний клопіт, а хтось, навпаки, всіма силами намагається уникнути святкових труднощів. Але навряд чи є такі, хто не зрадіє новорічному подарунку, особливо якщо йдеться про дітей. Саме про дитячі подарунки поговоримо в цій статті.
  • Як заповнювати розрахунки коригування з 01.12.2018 р.? Ви вже в курсі, що всі розрахунки коригування (РК), починаючи з 01.12.2018 р. незалежно від дати їх складання, реєструються за новою формою, затвердженою наказом Мінфіну від 17.09.2018 р. № 763. У сьогоднішній статті розповімо про всі правила заповнення РК.
  • Податкові (і не тільки) нововведення 2019 року: «пристрілка» Грудень, судячи з усього, є кармічним місяцем для податкових реформ. І тільки депутатам про це відомо. Цього разу вони впоралися трохи раніше, ніж зазвичай — ще в ніч на 23 листопада. Але «плоди» («готовий» Закон) побачимо в грудні. Давайте ж трохи відкриємо завісу податкової реформи — 2019.
  • Імплементація BEPS в Україні: чого чекати? Грудень — це місяць, в якому традиційно вирішується питання податкового реформування на наступний рік (і це незважаючи на те, що в ідеалі таке питання повинне вирішуватися не пізніше ніж за 6 місяців до початку року). Цей рік — не виняток і, більше того, на порядку денному реформи, які можуть вплинути на український бізнес на багато років уперед (як свого часу вплинула СЕА ПДВ), а саме, питання імплементації BEPS і податку на виведений капітал. У цій статті приділимо увагу саме BEPS.
  • «Наліво» на службовому авто Водій підприємства просить дозволити йому використати службовий автомобіль у вихідні дні за сімейними обставинами (разово для похоронів родича). Як це правильно оформити і відобразити в обліку?
  • Легальна оптимізація з податку на прибуток: що провернути? Кінець року — саме час подумати про те, що можна (й потрібно) зробити, щоб знизити податок на прибуток до сплати. Пропонуємо розглянути не лише ті способи, які дозволяють зробити це зараз на шкоду майбутньому, а й ті, які можуть зменшити податкові зобов’язання з податку на прибуток без шкоди «завтрашньому дню». При цьому оптимізувати будемо переважно облік бухгалтерський.
  • Як зберігати Z-звіти в електронному вигляді Нещодавно в п. 6 розд. 4 підрозд. ІІ Порядку реєстрації та ведення КОРО* з’явилися вимога про те, що суб’єкт господарювання зобов’язаний забезпечити зберігання щоденних фіскальних звітних чеків (щоденних Z-звітів) в електронній формі протягом строку, визначеного п. 44.3 ПКУ, тобто протягом 1095 днів. Що саме повинен зробити суб’єкт господарювання, щоб виконати цю вимогу?
  • Індексуємо зарплату за грудень 2018 року Знову індексація. Цього разу за грудень. «Готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації вам на допомогу.
  • ППЄП здає приміщення в суборенду звичайному громадянинові: no problem Єдиноподатник групи 2 орендує приміщення у юрособи (ПрАТ). Чи допустимо це? Чи можна таке приміщення здати в суборенду громадянинові (фізособі)? Чи потрібно видавати квитанцію при прийнятті готівкової орендної плати? Чи потрібен акт виконаних робіт/послуг? Розбираємося!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі