№51-52

Бухгалтер 911, грудень, 2019/№51-52 Інші номери журналу ›
  • Зміни-2020: на що чекати? Цим номером журналу ми «проводжаємо» 2019 рік. За­ко­но­давець за традицією зволікав зі змінами до кінця року. Але цього разу «щось пішло не так».
  • Графік відпусток: «гарячі» запитання Про базові речі щодо графіка відпусток поговорили*. Тож cьо­годні розглянемо питання, які іноді завдають клопоту бухгалтерам.
  • Геть забобони, або 13-та зарплата Сьогодні обговоримо винагороду за підсумками роботи за рік, або, як її називають у народі, тринадцяту зарплату. Оскільки роботодавець іде на таку щедрість рідко, не всі бухгалтери з нею знайомі. Про те, як із цією екзотикою працювати: нараховувати, оподатковувати, а згодом враховувати при розрахунку всіх «середніх» виплат, розповімо далі.
  • Коли свято бухгалтерові не в радість (сплачуємо податки, реєструємо АН) Щороку за традицією Кабмін із метою святкування новорічних і різдвяних свят рекомендує переносити передсвяткові робочі дні (зазвичай це останні дні грудня) на вихідні. Для працівників підприємства такі дії роботодавця є певним благом, а ось для бухгалтерії це створює незручності зі сплатою податків, реєстрацією податкових і акцизних накладних тощо. Про що слід пам’ятати бухгалтеру при таких перенесеннях, поговоримо далі.
  • Блокування ПН/РК: що далі? Про те, що сталося з Кабмі­нів­ським «блокувальним» Порядком, ви вже знаєте.* Ми говорили, що поразка КМУ в суді означає, що починаючи з 10.12.2019 р. блокування ПН/РК є незаконним. Водночас податківці як блокували, так і блокують. Що ж відбувається?
  • Податок на прибуток: у новий рік — із новою декларацією Є така тенденція: щороку форма декларації з податку на прибуток* змінюється. Мінфін вирішив не порушувати цю традицію й у році, що минає, — навіть незважаючи на те, що реформа-2019** вимагала лише однієї зміни до форми декларації. Подробиці — до вашої уваги тут і зараз!
  • Облік товарів у ФОП у світлі прийдешніх РРО-новацій Проблема з наявністю документів на товар у ФОП добре знайома нашим читачам. Пропонуємо поговорити про те, чи зміниться щось у цьому питанні наступного року з початком дії РРО-новацій*.
  • Річний перерахунок з ПДВ — 2019 (ст. 199 ПКУ) У межах закриття року багатьом платникам ПДВ доведеться провести традиційний перерахунок з ПДВ. У цій статті нагадаємо основні правила його проведення.
  • Надаємо послуги: чи застосовувати рахунок 23? Підприємства, які надають послуги, ставлять запитання: чи обов’язково формувати собівартість своїх послуг? Чи потрібно в облікових цілях застосовувати рахунок 23? Чи не можна обійтися без нього? Обґрунтуємо помилковість такої позиції.
  • Календар бухгалтера Січень-2020
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі