№6

Бухгалтер 911, лютий, 2019/№6 Інші номери журналу ›
  • Фінзвітність подана не за тією формою… Ситуація. За всіма критеріями із Закону про бухоблік підприємство є мікропідприємством. Проте протягом 2018 року подавало проміжну фінзвітність за ф. № 1-м, ф. № 2-м, замість ф. № 1-мс, ф. № 2-мс. Чи потрібно і яким чином виправляти цю ситуацію?
  • Декларація з податку на прибуток: «гарячі» запитання Найбільш обговорюваним питанням щодо «прибуткової» декларації виявилося питання з ідентифікатором форми, яку повинні подавати платники податку, які звітують раз на рік. Але сказати, що в цьому питанні з’явилася ясність, було б неправдою. Поділимося своїми припущеннями «на тему». Але цим, звичайно ж, не обмежимося, попутно зачепивши низку інших важливих питань.
  • Сплачуємо ЄСВ з МЗП у 2019-му Відразу зазначимо, що ЄСВ-правило, яке вимагає сплачувати ЄСВ з «мінімалки», якщо в працівника зарплата менше мінімальної зарплати (далі — МЗП), не змінилося. Із січня 2019 року збільшився тільки розмір МЗП (з 3723 грн. до 4173 грн.). А це означає, що збільшилася й сума ЄСВ з МЗП. Про те, які правила потрібно врахувати при нарахуванні ЄСВ з МЗП, поговоримо далі.
  • Чи потрібна щороку нова касова книга? Підприємство веде касову книгу в паперовому вигляді. Чи обов’язково щороку заводити нову касову книгу? Що буде, якщо ми досі продовжуємо вести книгу, розпочату у 2018 році? Може, все-таки потрібно переписати всю касову книгу за 2018 рік, а на 2019-й завести нову?
  • Фінзвітність-2018: запитання в «останній вагон» Про те, що потрібно врахувати при складанні й поданні фінзвітності-2018, ми розповідали в статті «Річна фінзвітність за 2018 рік: що потрібно знати про правила подання»*. У сьогоднішній статті розглянемо ще декілька запитань, які надійшли від читачів.
  • Операції зі статутним капіталом: запитання та відповіді Внески до статутного капіталу, «вихідна» виплата засновнику, додаткові внески від зас­новників — ці операції хоча й поширені, але доволі специфічні. Сьогодні ми розберемо запитання щодо цих ситуацій, які на­дійшли від наших читачів.
  • Статут ТОВ — не забудьте «причесати» під Закон про ТОВ Минулого року в правовому регулюванні бізнесу відбулася революція — для найпоширеніших в Україні товариств з обмеженою відповідальністю було оновлено законодавство, що регулює їх діяльність (як і наприкінці минулого десятиліття відбулося з акціонерними товариствами). Для приведення своєї діяльності, зокрема статутів у відповідність з ним, бізнесу надавався річний строк, який незабаром добігає кінця. У цьому матеріалі ми нагадаємо про акценти, на які потрібно звернути увагу при такому оновленні статутів.
  • Виплата дивідендів готівкою: як не порушити обмеження? Статтю попереднього номера, присвячену дивідендам*, ми завершили питанням про готівкові обмеження при виплаті дивідендів. Сьогодні пропонуємо розглянути його детальніше, щоб зрозуміти, як можна легально таких обмежень дотриматися і при цьому… їх обійти.
  • Звітуємо з єдиного податку групи 4 Одна з вимог для сільгосптоваровиробників (юросіб чи фізосіб-підприємців), що бажають стати платниками єдиного податку групи 4 (далі — сільгоспЄП) у 2019 році, — подання в податкову відповідного пакета документів. Тому сьогодні звернемо увагу аграріїв на правила заповнення окремих документів, що входять до цього пакета.
  • Індексуємо аліменти у твердій сумі Зобов’язання індексувати аліменти у твердій сумі було закріплене в ст. 184 СК давно. Проте механізм такої індексації з’явився тільки у 2016 році. Своє бачення порядку індексації аліментів, визначених судом у твердій грошовій сумі, Мінсоцполітики представило в листі від 19.03.2018 р. № 33/0/67-18.
  • Платник із зони АТО несвоєчасно сплатив ЄСВ: штрафу і пені бути?! Підприємець, який був зареєстрований у податковому органі на території проведення АТО, у 2017 році виїхав із цієї території (має статус внутрішньо переміщеної особи) і зареєструвався в податковій у Київській області. У 2018 році самостійно нарахував ЄСВ за 2015 — 2017 роки і повністю його сплатив. Форс-мажорні обставини, що діяли на той час, підтверджені сертифікатом ТПП, отриманим у 2018 році. Зараз податківці вимагають сплатити пеню і штраф за несвоєчасну сплату ЄСВ. Чи правомірно це і чи можна щось зробити?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі