№3

Бухгалтер 911, січень, 2019/№3 Інші номери журналу ›
  • Облікова політика: що потрібно підкоригувати на 2019 рік? За традицією, підбиваючи підсумки минулого звітного року, проводять ревізію наказу про облікову політику підприємства. Чи потрібно щось підкоригувати в обліковій політиці на новий «бухгалтерський» 2019 рік — розповімо в сьогоднішній статті.
  • Звіт про пільги в експедиторів Ситуація. ТОВ надає експедиторські послуги в міжнародних вантажних і внутрішніх вантажних перевезеннях. Для здійснення міжнародних перевезень вантажів залучаються перевіз­ники-резиденти — платники і неплатники ПДВ. Як у цьому випадку визначати суму пільги і заповнювати Звіт про суми податкових пільг?
  • Трійка річних звітів: екоподаток, рентна плата та єдиний податок Непомітно наблизилася гаряча пора подання податкової звітності за низкою податків і зборів, звітним (податковим) періодом за якими є квартал. Не встигли відшуміти новорічно-різдвяні свята, а звітна кампанія вже переступила свій екватор. Сьогодні у фокусі нашого об’єктива звіти — з екологічного податку, рентної плати та єдиного податку. Давайте знімемо всі питання!
  • «…закон не писаний»: ПДФО/ВЗ з подарунків З 09.01.2019 р. ДФСУ оновила ряд своїх роз’яснень у ЗІР. У тому числі стосовно ПДФО/ВЗ-оподаткування негрошових подарунків. Податківці нас, чесно кажучи, шокували. Законодавець навмисно прибрав двозначність із «пільгово-подарункового» п.п. 165.1.39 ПКУ. Усе стало зрозуміліше нікуди. Але… тільки не для податківців. Детальніше про це далі.
  • Декларація з податку на прибуток: за 2018 рік за новою формою Наприкінці минулого року декларацію з податку на прибуток нарешті адаптували під зміни, внесені ще в межах податкової реформи — 2018. Тепер з’явилася інформація, що всі платники податку повинні звітувати за оновленою формою вже за звітний період — 2018 рік. Чого, втім, і слід було чекати. Розберемося!
  • Запитання щодо заповнення Звіту з ЄСВ «за себе» ФОП-єдиноподатником Фізособа була зареєстрована підприємцем не з першого числа звітного місяця. Як заповнити реквізит 6 титульного аркуша Звіту за формою № Д5? Чи потрібно підприємцям, що здійснювали протягом 2018 року діяльність на єдиному податку, заповнювати графу 3 таблиці 1 Звіту № Д5?
  • Валютна лібералізація «біля порога»: прийнято всі постанови НБУ зробив останні кроки на шляху до валютної лібералізації, прийнявши всі постанови, які складатимуть нову систему валютного регулювання під верховенством Закону про валюту. Давайте поглянемо, що це обіцяє нам з вами, причому вже в найближчому майбутньому.
  • Кабмін рекомендує… перенесення робочих днів — 2019 «Безтолковий відпочинок стомлює гірше за роботу». Проблемою «толкового» відпочинку традиційно переймається КМУ. Для чого він щорічно «тасує» суботи з робочими днями, утворюючи таким чином декілька «мікроканікул». Якщо ви вирішили дотримуватися рекомендацій уряду, ця стаття для вас.
  • Трансфертне ціноутворення-2019: що змінилося? На щастя (чи на жаль), з початку 2019 року відбулося не так багато податкових змін, як планувалося (зокрема, «застряг» законопроект BEPS*), але вони є. У цій статті ми пропонуємо вам ознайомитися з нововведеннями в частині ТЦУ.
  • Помилка в таблиці 5 Звіту з ЄСВ: як виправити? Працівника підприємства з 01.12.2018 р. переведено на іншу посаду. Дату закінчення роботи на старій посаді в таблиці 5 ЄСВ-звіту за листопад не зазначили. Як виправити цю помилку?
  • Реєструємося у Фонді інвалідів до 1 лютого Підприємства і ФОП, у яких «стабільно» працює 8 і більше працівників, зобов’язані праце­влаштовувати працівників з інвалідністю. При цьому вони повинні зареєструватися у Фонді соцзахисту інвалідів і подати відповідний Звіт. Правила реєстрації ми сьогодні й нагадаємо. А про Звіт поговоримо трохи пізніше.
  • Єдиноподатник торгує макулатурою: ПДФО/ВЗ-нюанси «на вході» Єдиноподатник групи 2 займається торгівлею макулатурою. Він отримав лист від податківців про те, що аналіз його діяльності свідчить про факти виплати доходу фізособам без утримання з виплат ПДФО і ВЗ. Чи зобов’язаний підприємець вести облік витрат з конкретизацією, у кого саме була куплена макулатура? Чи потрібно утримувати ПДФО і ВЗ?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі