№5

Бухгалтер 911, січень, 2019/№5 Інші номери журналу ›
  • Декларація з податку на прибуток: ази Оновлену декларацію з податку на прибуток поки що можуть подати не всі платники. Річні платники й досі відповідних оновлень не дочекалися. Про ці та інші важливі акценти подання «прибуткової» декларації за 2018 рік пропонуємо предметно поговорити.
  • Декларація з податку на прибуток: заповнюємо правильно Як заповнити декларацію з податку на прибуток за 2018 рік? З урахуванням того, що податківці рекомендують уперше подавати форму декларації, оновлену 14.12.2018 р., уже зараз, при відповіді на це запитання головну увагу звернемо на нові/оновлені показники декларації та додатки до неї. Але, безумовно, цим не обмежимося!
  • ПСП-2019: дитячі нюанси і не тільки Працівникам з невеликою зар­платою для пом’якшення податкового навантаження держава пропонує скористатися правом на податкову соціальну пільгу (ПСП). Завдання бухгалтера — перевірити всі необхідні документи для застосування ПСП, відстежити розмір зарплати, правильно застосувати до зар­плати ПСП. Про те, що при цьому потрібно врахувати, поговоримо далі.
  • Звіт «неприбуткових» за 2018 рік Наближаються строки подання Звіту неприбутковими організаціями. На що потрібно звернути увагу, подаючи і складаючи такий Звіт, розповімо в сьогоднішній статті.
  • Виплачуємо дивіденди: основні акценти — 2019 Рік завершено, а отже, незабаром збори учасників товариства прийматимуть рішення про розподіл отриманого прибутку та можливу виплату дивідендів. Про основні моменти, на які слід звернути увагу при виплаті дивідендів, у тому числі й у світлі нового Закону про ТОВ, розповімо в сьогоднішній статті.
  • Скоромовка про транспортний податок Ні, скоромовка не в тому сенсі, що «Карл у Клари вкрав корали», а в тому, що зараз дуже швидко розповімо вам про транспортний податок, оскільки довго тут і говорити нема про що. Адже жодних змін у порядку його справляння останнім часом не відбувалося.
  • З 15 січня видаємо ЗІЗ за новими Вимогами З 15.01.2019 р. набрав чинності наказ Мінсоцполітики від 29.11.2018 р. № 1804, яким затверджено Мінімальні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці (далі — Вимоги). Саме цей документ тепер регулює порядок видачі ЗІЗ, а Положення № 53* із зазначеної дати втратило чинність.
  • «Гарячі» запитання щодо заповнення форми № Д5 і сплати ЄСВ «за себе» За 2018 рік підприємці звітують з ЄСВ на новому бланку форми № Д5. На жаль, новий бланк спантеличив усіх більше, ніж звичайно, оскільки, по-перше, у ньому спочатку «сиділи» помилки, а по-друге, податківці активно роздавали неправильні поради щодо його заповнення. Благо в останню мить податківці все ж схаменулися. Поспішаємо розібратися з усім цим вінегретом, оскільки ще є шанс потрапити в «останній вагон».
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі