№11

Бухгалтер 911, березень, 2019/№11 Інші номери журналу ›
  • Кадрові документи ФОП: що потрібно / що ні В нашу редакцию все чаще стали поступать вопросы относительно кадрового документо­оборота ФЛП. Особенно острыми они стали сейчас, когда «трудовики» активно взялись выявлять неоформленных работников и заодно шерстить трудовую документацию.
  • Поворотна фіндопомога від засновника: як обліковувати? Ситуація. ТОВ на загальній системі оподаткування (платник ПДВ) отримало від засновника поворотну фіндопомогу. Як її правильно обліковувати? Чи є у 2019 році якісь зміни щодо ведення обліку поворотної фіндопомоги?
  • Резерв відпусток: відповідаємо на запитання «з полів» Запитання, пов’язані з резервом відпусток, не втрачають своєї актуальності. Як бути, якщо не створювали резерву відпусток раніше? Куди дівати резерв, що залишився, якщо стали мікропідприємством? І навпаки — як бути, якщо втратили статус мікропідприємства і тепер потрібно нарахувати резерв? Давайте розбиратися з усіма цими запитаннями.
  • До Класифікатора професій внесли зміни: що робити роботодавцеві? З 15.02.2019 р. Змінами № 8* до чинного Класифікатора професій** було внесено чергову, вже восьму, порцію вдосконалень. Але кричати «пробі» не варто. Річ у тому, що самі ці зміни доволі вузьконаправлені й торкнулися переважно держорганів та органів місцевого самоврядування, освіти і медицини. Тобто більшість роботодавців вони обі­йшли стороною. Але якщо ви потрапили до лав «щасливців», то врахуйте таке.
  • Валюта-мандрівниця, або Ввезення/вивезення валюти по-новому Продовжуємо розмову про «валютну революцію», що стартувала з 7 лютого цього року. Сьогодні поговоримо про те: які правила ввезення/вивезення інвалюти в Україну/за її межі? Яку суму готівки можна ввозити/вивозити без декларування, а яку доведеться задекларувати?
  • Низькодохідник не може повернутися до розрахунку різниць Низькодохідник, що прийняв рішення не рахувати різниці з розд. III ПКУ, не може в наступному році змінити це рішення і різниці рахувати. Обов’язок розрахунку різниць у нього виникне тільки при переході у високодохідники і перевищенні доходу за рік 20 млн грн. Таке роз’яснення нещодавно з’явилося в категорії 102.13 ЗІР. Пропонуємо обговорити!
  • Індексуємо зарплату за березень 2019 року Знову індексація. Цього разу за березень. «Готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації вам на допомогу.
  • Підсумований облік: як оплатити надурочні години Сьогодні «доб’ємо» тему підсумованого обліку робочого часу*. Розберемося з тим, як оплатити роботу понад норму (надурочні).
  • Нове авто: формуємо первісну вартість Ситуація. Збираюся вводити в експлуатацію автомобіль. Додатково придбали літню гуму та оплатили за встановлення. Включати ці суми до первісної вартості? Чи можна віднести до первісної вартості встановлення ГБО? Відповідям на ці запитання й присвячена стаття, яку радимо вам зараз прочитати.
  • Від підприємця підприємству: передача товарів з найменшим податковим навантаженням Ситуація. Фізособа-підприємець припиняє діяльність. Відкриває товариство з обмеженою відповідальністю, де виступає засновником і директором. Як краще передати товари зі складу ФОП у власність ТОВ? Пропонуємо розібратися в цьому питанні всім, хто в ньому зацікавлений!
  • Отримання експертизи в судовому спорі з ДФС підвищує шанси на перемогу Тренд початку цього року — гарячі спори з податковою службою. У нашому циклі статей ми ділитимемося з вами різними практичними аспектами, які так чи інакше вплинули на результат оскарження.
  • Що включається в дохід єдиноподатника-дропшиппера? Єдиноподатник групи 2 (інтернет-магазин) працює за схемою дропшиппінгу. Сам єдиноподатник товар покупцеві не відправляє. Це робить постачальник. Також постачальник перераховує різницю (чистий заробіток) інтернет-магазину (єдиноподатнику-дропшипперу). Яку суму ставити в дохід єдиноподатника-дропшиппера: ціну, за якою продався товар, чи ту суму, яку він отримав від постачальника?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі