№17-18

Бухгалтер 911, травень, 2019/№17-18 Інші номери журналу ›
  • Оплачуємо відпустки: тонкощі Після пасхально-травневої п’ятиденки відпускну кампанію — 2019 можна вважати відкритою. Хтось із працівників «приклеїв» відпустку до свят «до», хтось додав її «після», деякі ще чекають на початок купального сезону, але вже пакують валізи в передчутті відпустки. У будь-якому разі бухгалтерам уже потрібно бути у всеозброєнні. Важливі моменти розрахунку відпускних ми нагадаємо вам у цій статті.
  • Коефіцієнт коригування при розрахунку відпускних: зручна шпаргалка Продовжуючи відпускну тему сьогоднішнього номера, зупинимося на одному з найактуальніших питань — нюансах коригування виплат при розрахунку відпускних.
  • Як виправити сумову помилку в ПН? Як бути, якщо податкову накладну (ПН) помилково склали не на всю суму (занизили в ній обсяг податкових зобов’язань з ПДВ)? Наприклад, забули включити якусь товарну позицію, зазначили неправильну ціну тощо. Схоже, фіскали остаточно визначилися зі своєю думкою щодо виправлення сумових помилок у ПН. На якому ж варіанті виправлення вони наполягають?
  • Першотравневі подарунки автовласникам: радіочастотні мітки та Ко Перший день травня ознаменувався змінами, які торкнуться низки автовласників. Так, із зазначеної дати про проходження обов’язкового технічного контролю свідчитиме самоклейна мітка радіочастотної ідентифікації, закріплена в правій верхній частині вітрового скла (на внутрішній стороні) транспортного засобу, що підлягає обов’язковому технічному конт­ролю. Крім того, набули чинності й інші зміни, пов’язані (й не дуже) з проходженням тех­огляду транспортних засобів. Про все детальніше — у нашому матеріалі.
  • Працівниця перебуває у відпустці для догляду до трьох років: оклад підвищуємо? Працівниця підприємства перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. На час виходу у відпустку (2016 рік) її оклад становив 3200 грн. Не виходячи з відпустки для догляду за дитиною до трьох років, працівниця йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами. Чи потрібно було підвищувати її оклад у зв’язку зі зростанням мінзарплати?
  • Отримуємо безоплатно товарні зразки, основні засоби: як це облікувати До безоплатно отриманого в бухгалтера завжди неоднозначне ставлення. Адже це «добро» потрібно ще правильно облікувати. Дуже часто практикується безоплатне отримання зразків товарів. Наприклад, нерезидент, представляючи свій товар на українському ринку, відвантажує контрагентові зразки свого товару безоплатно. Сьогодні розглянемо цю ситуацію. Крім того, розповімо, як облікувати безоплатно отримані основні засоби.
  • До реєстрації акцизних складів будь готовий! З 1 травня до 1 червня (читай — не пізніше п’ятниці, 31.05.2019 р.) платники акцизного податку зобов’язані зареєструвати в системі електрон­ного адміністрування реалізації пального (далі — СЕАРП) усі акциз­ні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 01.07.2019 р. Із цим обов’язком пропонуємо вам зараз детально розібратися.
  • Отримали від ДФС запит з вимогою надати великий за обсягом і невичерпний перелік документів: як правильно відповісти? Отримання запиту від податківців сигналізує про їх увагу — або до платника, або до його контрагентів. Нічого доброго в цьому немає, але й про особливий негатив говорити ще рано. Тому важливо, щоб відповіді на такі запити не посилювали ситуацію. Про те, як це зробити, читайте в цьому матеріалі.
  • Різні підписи того ж самого касира: як правильно оформити? Підпис у касових документах. Як оформити зміну самого підпису співробітника? Підпис касира не відповідає зразку в паспорті, а після зміни прізвища підпис знову має інший вигляд. Якими документами/наказами потрібно це оформити? Виходить, касир один, а підписи різні в різних періодах. Розберемося!
  • «Сідельний тягач + напівпричіп» vs Вантажний автомобіль: що говорять суди? Вантажні й легкові автомобілі підприємців-загальносистемників ПКУ вважає основними засобами подвійного призначення. А це дуже б’є по витратній частині. Але є транспортні засоби, які фактично не є ні легковими, ні вантажними. Наприклад, сідельні тягачі та напівпричепи. Фіскали просто не бачать відмінностей. А що говорять суди?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі