№6

Бухгалтер 911, лютий, 2020/№6 Інші номери журналу ›
  • Трудові штрафи на новий лад З лютого розпочалася чергова активна фаза боротьби з неоформленою зайнятістю у сфері торгівлі/послуг. Та незважаючи на це, Президент нарешті підписав прийнятий ще минулого року закон, який пом’якшує відповідальність за «трудові» порушення (конкретно фінсанкції за ст. 265 КЗпП). Зміни вже вступили в дію. Про нюанси пропонуємо поговорити далі.
  • Закон про працю замість КЗпП. Давайте обговоримо На сьогодні у Верховній Раді зареєстровані декілька законопроєктів, які можуть прийти на зміну КЗпП. Але, мабуть, найбільші шанси має урядовий варіант законопроєкту про працю*, який у разі успіху і замінить КЗпП. Пропонуємо вам прогулятися по основних положеннях цього законопроєкту.
  • Подаємо «інвалідний» звіт за ф. № 10-ПІ «Це в нас така традиція…» Щороку роботодавці подають відділенням Фонду соцзахисту інвалідів Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю за формою № 10-ПІ (далі — Звіт). На щастя, не всі роботодавці.
  • Неприбутківці і готівка Пам’ятаєте «Союз меча й орала», заснований Остапом Бен­дером? Щойно оголосивши про створення «союзу», великий комбінатор відразу запропонував робити внески. Звичайно ж, готівкою. На відміну від цього «союзу», справжні неприбуткові організації діють відповідно до свого статуту й отриману готівку не привласнюють, а використовують за призначенням, визначеним у статуті. Поговоримо про готівку в неприбутківців!
  • Методрекомендації з бухобліку — підкориговано Мінфін вирішив привести до ладу деякі Методрекомендації з бухобліку. Зміни внесено наказом Мінфіну від 14.01.2020 р. № 6 до Методрекомендацій з бухобліку основних засобів; запасів; фінвитрат; спільної діяльності; щодо облікової політики підприємства. Переважно — це просто технічні, а іноді коректорські/граматичні правки. Коротко розповімо про суть змін.
  • Засновник помер, «зник»: що робити з підприємством У статті розглянемо ситуації, які, на щастя, трапляються не так уже й часто, але якщо трапляються, то завдають масу проблем. Одна з таких ситуацій — коли помирає єдиний засновник підприємства — він же директор. Як у цьому випадку підприємству продовжувати свою діяльність, підписувати і подавати податкову звітність без ключової особи? Друга ситуація — як бути директорові підприємства, який бажає звільнитися, якщо із засновниками «немає зв’язку».
  • Заявка на переміщення пального: кому стане в пригоді та від чого врятує? Одним із кошмарів, які подарувала паливно-акцизна революція для сумлінних суб’єктів, є адмінштрафи за перевезення пального без відповідної акцизної накладної (для платників акцизу) чи заявки на переміщення пального (для неплатників). У яких випадках необхідно заповнювати такі заявки, як це зробити та, головне, від чого це вас убереже, зараз і пропонуємо з’ясувати!
  • Інтернет-торгівля з LiqPay: облікові питання і РРО Підприємство продає товари через інтернет-магазин за допомогою LiqPay (інтернет-еквайрингу). Як у бухгалтерському обліку відобразити проведення оплати? Коли слід проводити розрахункову операцію через РРО, якщо оплата була здійснена не в робочий час інтернет-магазину, а у вихідний або святковий день?
  • Подружжя-ФОП під одним дахом У ФОП-ЄП групи 2 є магазин (він записаний його власником), у якому він торгує. Також у цьому магазині торгує його дружина — ФОП-ЄП групи 3 з ПДВ. Чи потрібно їм між собою укладати договір оренди?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі