№8

Бухгалтер 911, лютий, 2020/№8 Інші номери журналу ›
  • Затверджено Перелік ризикових товарів для блокування ПН/РК ДПСУ наказом від 03.02.2020 р. № 67 затвердила Перелік кодів «ризикових» товарів, який застосовується при визначенні відповідності ПН/РК критеріям ризиковості операцій. Цей Перелік — останній «ключик», який потрібен був фіскалам для повноцінного запуску блокування ПН/РК за новим «блокувальним» Порядком № 1165*. Подробиці — далі.
  • Відомості про бенефіціарів: нова хвиля Ще свіжі в пам’яті величезні черги до держреєстратора у зв’язку із введенням обов’язку подання інформації про кінцевих бенефіціарів. Хоча все й «вирішилося мирним шляхом», ця проблема наробила чимало шереху! Тож тепер одна згадка бенефіціарів у контексті взаємодії з держреєстратором викликає холодний піт. Щоб бути готовими до нових віянь, пропонуємо вам уже зараз ознайомитися (та підготуватися) до чергових змін на цю тему.
  • Розрахувалися КПК через Інтернет? — Подайте авансовий звіт! Ситуація. Працівник, на якого оформлена корпоративна картка, здійснював тільки онлайн-платежі через Інтернет. Тобто фактично він карткою в магазинах не розраховувався і готівку не знімав. Чи потрібно в цьому випадку подавати авансовий звіт? Що буде, якщо авансовий звіт не подавати?
  • Зниження ціни після авансу: як виписати РК? Трапляється, що після авансу сторони домовляються про зниження ціни на товар, що постачається. Щоб загальний обсяг операції при цьому залишився незмінним, можна як варіант додатково відвантажити в рахунок авансу товар іншої номенклатури. Як провести коригування?
  • Ліцензія на зберігання пального в каністрах Побоюючись штрафу (0,5 млн грн) за зберігання пального без ліцензії, госпсуб’єкт запитав у фіскалів: чи потрібна ліцензія на зберігання пального в баку дизельного генератора та/або в каністрах? Податківці дали відповіді — у листі ДПСУ від 11.01.2020 р. № 76/6/99-00-04-01-04-06/ІПК. Аналізуємо, що відповіли.
  • Підсумкові ПН: …а що коли? У січневих підсумкових податкових накладних (ПН) по-старому групували проданий товар по групах за кодами УКТ ЗЕД. Наскільки це штрафонебезпечно? Що може за це нам загрожувати?
  • Допомога по вагітності та пологах: ненудна теорія Зазвичай, з розрахунком допомоги по вагітності та пологах бухгалтери стикаються не часто. Тому не дивно, що від розрахунку до розрахунку щось важливе може й забутися. Як же бути? Мати під рукою нашу статтю-пам’ятку.
  • Повторне поліпшення основних засобів: скільки об’єктів? Що як об’єкт основних засобів (ОЗ), який використовується, доводиться поліпшувати неодноразово? Скажімо, після проведеного поліпшення через час з’явилася необхідність у його повторному поліпшенні. Як операції з повторного поліпшення відобразити в обліку? Давайте з’ясовувати!
  • Поточний ремонт проводить орендодавець: як обліковувати? Підприємство здає власні приміщення в оренду. На якому рахунку обліковувати витрати орендодавця на поточний ремонт майна, яке перебуває в оренді? Чи потрібно про це прописувати в обліковій політиці? Давайте обговоримо цю проблему.
  • Якщо попередній роботодавець неправильно зробив записи в трудовій книжці... Ситуація. 12.02.2020 р. на попередньому підприємстві працівник переведений з основного місця роботи на сумісництво. У трудовій книжці є запис про переведення, запису про звільнення немає. Тепер цей працівник працевлаштується на наше підприємство на основне місце роботи. Як правильно зробити запис у трудовій книжці?
  • Акт від ФОП: і нам добре, і йому непогано Чи можна підприємству на підставі акта віднести на витрати вартість отриманих від фізособи-підприємця послуг? Чи без оплати відобразити витрати не вийде?
  • Календар бухгалтера Березень-2020
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі