№24

Бухгалтер 911, червень, 2020/№24 Інші номери журналу ›
  • Допомога по частковому безробіттю для ФОП: «фішки» нового Порядку Ви вже знаєте, що законодавці дали ФОП можливість отримати карантинну допомогу по частковому безробіттю (КДЧБ) «на себе». Порядок викладено в новій редакції. І нам знову є про що поговорити.
  • «Дитяча» допомога для ФОП: приємні зміни Що відбулося. Несподівано постановою від 01.06.2020 р. № 432 Кабмін уніс зміни до Порядку № 329*, що регламентує механізм призначення і виплати «карантинної» допомоги на дітей ФОП-спрощенцям груп 1 і 2**. Зокрема, розширено коло одержувачів допомоги, а форму заяви викладено в новій редакції.
  • Постанова № 392: перші істотні зміни Як і попередню карантинну постанову, КМУ продовжує нещадно змінювати й постанову № 392*. На першому плановому літньому засіданні КМУ прийняв порцію змін, що запрацювали вже 5 червня. 10 числа стартував четвертий етап виходу з карантину, а з 15 червня доступне прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують міжнародні пасажирські перевезення авіаційним транспортом. Усе це й обговоримо!
  • Єдиноподатники і втрата права не платити земельний податок Зовсім скоро, з 1 липня єдиноподатники (і ФОП, і юрособи) зобов’язані будуть сплачувати земельний податок за земельні ділянки, які або безпосередньо передані в оренду чи позичку, або в оренду чи позичку передана нерухомість на таких земельних ділянках. Нововведення це, нагадаємо, передбачено Законом № 466*. Відповідно гостро постають питання подання земельної звітності і сплати земподатку, (не)оформлення землі, земподатку під квартирами в багатоповерхівках тощо. Як не заплутатися? Сьогодні відповіді на першу порцію запитань. Продовження в наступному номері.
  • Податкова реформа: а що з перевірками Продовжуємо розбирати нововведення Закону № 466*. Сьогодні поговоримо про перевірки з ПКУ. Перевірочний мораторій, най­імовірніше, закінчиться вже в кінці цього місяця**. Потрібно бути в усеозброєнні. Тим паче, що фіскали «опочивати на лаврах» не збираються***.
  • Пошкоджено майно замовника: як облікувати Виконуючи роботи на об’єкті замовника (будівництво), пошкодили стіну будівлі замовника. Хочемо відновити за свій рахунок. Як відобразити цю операцію в обліку?
  • Довідка про відсутність податкової заборгованості: відповідаємо на запитання Довідка про відсутність податкового боргу може знадобитися платникам у найрізноманітніших ситуаціях. Передусім вона потрібна учасникам тендерів у процедурі держзакупівель для того, щоб підтвердити відсутність заборгованості зі сплати податків та зборів (обов’язкових платежів). У цій статті ви знайдете відповіді на деякі запитання, пов’язані з процедурою отримання такої довідки.
  • Пам’ятка бухгалтера: перенесення сплати зобов’язань, сплата «не туди» і К° Питання, пов’язані зі сплатою податків, зборів та ЄСВ, актуальні завжди, адже стосуються всіх платників податків і потребують регулярного вирішення (у вигляді підживлення бюджетів). Закон № 466 вніс деякі зміни до цього питання. Тому пропонуємо розібратися, як ідуть справи після набрання ним чинності.
  • Індексуємо зарплату за червень 2020 року До вашої уваги «готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за червень.
  • Ліквідаційний Звіт з ЄСВ підприємця ФОП вирішив припинити підприємницьку діяльність. У які строки йому потрібно надати ліквідаційний Звіт з ЄСВ та як його заповнити, якщо ФОП скористався звільненням від сплати ЄСВ за березень — травень 2020 року?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі