№9

Бухгалтер 911, березень, 2020/№9 Інші номери журналу ›
  • «Малюємо» бенефіціарів — 2020: «гарячі» запитання У попередньому номері ми почали знайомитися з «новою хвилею» подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників юросіб (КБВ)*. Хоча питання ще, так би мовити, на перспективу (близьку), воно виявилося аж надто «гарячим». Тому надамо відповіді на найпоширеніші запитання.
  • Якщо сторнуємо/донараховуємо суми працівникові: увага на звітність і податкові наслідки Бухгалтер розрахував суму, яку потрібно доплатити (суму, яка була помилково нарахована) працівникові. Але на цьому етапі спокій йому тільки сниться — йому ще розбиратися з обліково-податковими нюансами. Допоможе в цій нелегкій справі наша стаття.
  • Допомога по вагітності та пологах: задачки з практики У минулому номері ми наводили статтю-пам’ятку щодо розрахунку допомоги по вагітності та пологах. А зараз розберемося з прикладами. Прикладів буде багато і найрізноманітніших. Упевнені, вони вам стануть у нагоді, щоб застосувати їх на практиці в аналогічних ситуаціях.
  • Перевірки податківців — «без зайвої метушні» «Немає нічого вище за ПКУ!» Під таким гаслом, яке податківці не декларували дослівно, але сповідували фактично, проходила перевірочна кампанія останніх років. Під цим приводом податківці протиправно ігнорували і Закон № 877*, і Закон № 4448**, який, бачте, використовував термінологію першого. Але віднедавна податківці отримали законне підґрунтя для такої своєї позиції. Пропонуємо це обговорити.
  • ЄСВ-адміністрування, електронне куриво і Ко: супутник податкової реформи Як відомо, одночасно із «шумним» Законом на основі законопроєкту № 1210 ВРУ прийняла і Закон № 465-IX (на основі законопроєкту № 1209-1). Ми до нього «мали симпатію» через ліберальну норму щодо ліцензування зберігання пального. Але саме в цій частині якраз «і не зіграло». А в чому «зіграло», читайте далі.
  • Облік ліцензій («пальних» і не лише) У зв’язку з нещодавнім введенням ліцензування операцій з пальним лави «ліцензійників» поповнили суб’єкти господарювання, не досвідчені в обліково-ліцензійних питаннях. У Законі № 465 обіцяної поблажки в частині ліцензування невеликих ємностей для зберігання пального не виявилося. Ось чому ми й вирішили поговорити про правила відображення ліцензій в обліку. Щоправда, йтиметься не лише про «пальні» ліцензії. Упевнені, стаття буде однаково цікавою і підприємствам, що здійснюють операції з пальним, і суб’єктам господарювання, які здійснюють будь-яку іншу ліцензійну діяльність.
  • Алкогольна ліцензія vs РРО: відповідаємо на запитання Строк використання РРО завершується через 10 днів після закінчення строку дії ліцензії. У якій послідовності потрібно діяти? Подати заявку на нову ліцензію зі старим РРО, а в цей час займатися оформленням нового? Чи можуть тоді бути два зареєстрованих РРО? Або не подавати зараз на нову ліцензію, а займатися новим РРО й уже подати заявку на ліцензію до нового РРО? Розберемося!
  • Не включили ПН до самозведеної «компенсуючої» ПН: як виправити? Ситуація. Зареєстрували зведену ПН на «умовне» постачання за п. 198.5 ПКУ. Але потім виявили ще одну податкову накладну (ПН), яка не потрапила до самозведеної «компенсуючої» ПН. Як виправити помилку: (1) скласти розрахунок коригування (РК) до самозведеної ПН, щоб включити невключену ПН, або (2) виписати нову ПН на суму, яка не потрапила до самозведеної ПН?
  • Усі надходження на особисті картки оподатковувати! [фейк від «податківців»] Чимало громадян отримало на електронку лист нібито від ДФСУ з попередженням про те, що з 01.01 2020 р. усі надходження на карткові рахунки фізосіб оподатковуватимуться ПДФО і ВЗ. Виняток — кошти від родичів першого ступеня споріднення і від роботодавця. При цьому інформацію про рух коштів у податкову «зливатимуть» банки. На цю новину самі податківці відреагували швидко: цей лист фейк і «зрада»! Але тривога не зникла. Питання-то нікуди не поділося. Тому давайте розберемося, що в цьому фейковому листі фейк, а що ні.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі