№22

Бухгалтер 911, травень, 2020/№22 Інші номери журналу ›
  • Адаптивний карантин: «розбір польотів» Вже не новина, що карантин продовжено до 22 червня. Нюанс же в тому, що з 22 травня по 22 червня на території України діє адаптивний карантин. Суть його полягає в тому, що країна поділилася на регіони, де епідеміологічна ситуація дозволяє переходити до поетапного пом’якшення карантину, та на ті, жителям/суб’єктам господарювання яких пощастило менше. При цьому стару «карантинну» постанову.
  • Податкова реформа — 2020: ПДВ Закон на базі законопроєкту № 1210, ухвалений Верховною Радою ще 16.01.2020 р., все-таки підписаний Президентом. І навіть уже набув чинності — з 23.05.2020 р., незважаючи на карантин. Тепер це Закон № 466.* Змін дуже багато. Їх розгляд розпочнемо з ПДВ. Відразу заспокої­мо — «революційних» змін щодо ПДВ немає. Але є низка важливих моментів, на які слід звернути увагу.
  • Податкова реформа — 2020: податок на прибуток Продовжуємо знайомство із Законом № 466*. На черзі — податок на прибуток. Зміни різні. Позитивні — збільшено вартісний «поріг» для основних засобів; ліміт доходу, що дозволяє не застосовувати податкові різниці. Негативні — високодохідникам наприклад, доведеться збільшувати фінрезультат на суму штрафних санкцій, нарахованих органами державної влади.
  • ПДФО/ВЗ-новації: вивчаємо разом У цій статті розглянемо цікаві зміни із Закону № 466*, які стосуються правил стягнення ПДФО і військового збору.
  • Податкова реформа — 2020: новинки для єдиноподатників (юр- та фізосіб) У цій публікації пропонуємо обговорити новинки Закону № 466* для єдиноподатників (як юросіб, так і ФОП).
  • Мораторій на податкові та ЄСВ-перевірки та амністія за податковими та ЄСВ-порушеннями — продовжені до кінця карантину Коли було прийнято Закон № 533, а в ньому передбачені мораторій на проведення податкових і ЄСВ-перевірок, а також звільнення від відповідальності за порушення податкового законодавства та деякі ЄСВ-порушення до 31.05.2020 р., було схоже, що карантин не закінчиться у намічений спочатку строк. Так у результаті й сталося: станом на сьогоднішній день карантин продовжено до 22.06.2020 р. ВРУ у зв’язку з цим змінює раніше прийняті норми, подовжуючи озвучені мораторії та послаб­лення до останнього дня місяця, в якому буде закінчено карантин. Деталі — далі!
  • «Карантинна» допомога по частковому безробіттю: «ширше коло» Ви вже в курсі, що Законом № 591* (ухваленим на базі законопроєкту № 3329-д), зокрема, вдосконалений порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину**. Зараз розповімо подробиці.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі