№48

Бухгалтер 911, листопад, 2021/№48 Інші номери журналу ›
  • Одиниця виміру в первинці — пояснення від Мінфіну Пам’ятаєте недавній ажіотаж навколо зазначення одиниць виміру в первинних документах? Його каталізатором став наказ Мінфіну від 09.07.2021 № 385. Деякі бухгалтери навіть серйозно замислилися над додаванням нових реквізитів у первинних документах. І ось, нарешті, Мінфін виявив бажання надати пояснення із цього приводу. Що сказав?
  • Агенти впливу: черговий «стрибок» МЗП і ПМПО З 01.12.2021 вкотре підвищуються розміри мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму. Зараз невеликий огляд — на що вплине зростання цих показників?
  • Довгострокові заборгованості: так чи можна не дисконтувати? Напередодні закінчення року, а отже й наближення «дати Балансу», ми вирішили ще раз повернутися до теми дисконтування заборгованостей. Адже це питання не втрачає своєї актуальності. Зовсім нещодавно ми з вами обговорювали «революційне» рішення Верховного Суду, з якого виходить, що довгострокові заборгованості за НП(С)БО все-таки можна не дисконтувати*. Але що на практиці? Яка остання судова практика, що думають податківці із цього приводу — ці моменти обговоримо в статті.
  • Округлення vs ПДВ: у податковій накладній і не лише Тема округлень у податковій накладній (ПН) і копійчаних розбіжностей між ПН та первинкою «не сходить з екранів». Тому в статті пропонуємо нагадати основні правила «ПН-округлень». Крім того, обговоримо консультацію податківців, у гривнях з копійками чи без копійок заповнювати додаток Д1 до ПДВ-декларації. А також нагадаємо, виходячи з якої ціни визначається база ПДВ при копійчаних округленнях у чеку РРО.
  • Бухгалтер-ФОП vs фінмоніторинг: взаємодіємо з Держфінмоніторингом по‑новому З 27.11.2021 набув чинності наказ Мінфіну «Про затвердження порядку обміну інформацією з питань фінансового моніторингу» від 04.06.2021 № 322. Кого стосується цей наказ і що він передбачає — про це розповімо у статті.
  • Новорічні «поправки» про первинних водокористувачів Не лякайтеся, поки ми говоримо не про так звану «податкову реформу-2022» (не хотілось би взагалі про неї говорити, але, цілком можливо, незабаром доведеться). Зміни «ударять» з іншого боку — зі ст. 42 Водного кодексу України, в якій відразу після нового року запрацюють «уточнюючі» зміни, які й пропонуємо зараз обговорити.
  • Водіям КТЗ до нових норм роботи та відпочинку приготуватися! Відпочивати та працювати по-новому з 10 грудня будуть водії колісних транспортних засобів (КТЗ). Насправді, зміни не такі істотні, та й вже вам знайомі*. Пропонуємо згадати, про що йдеться. Адже відколи ми зверталися до цих змін востаннє, «на старт!» уже змінилося на «увага!». Та й «руш!» уже зовсім близько.
  • Ведемо новий товарний облік ФОП: що можна, а що не можна Тему нового товарного обліку ФОП в одній статті не охопиш. Та ми й не намагаємося. Це вже третя за рахунком стаття*. І в ній ми підійшли безпосередньо до питань ведення Форми обліку товарних запасів — тими, хто таки «попав» на ведення цієї Форми. Питань багато. Долучайтеся!
  • Електронний фіскальний чек та авансовий звіт Фірма надала працівникові кошти під звіт для закупівлі канцтоварів. Під час здійснення розрахункової операції продавець йому видав не фіскальний касовий чек, а лише посилання на розрахунковий документ, утворений в електронній формі. Як заповнити звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт? Аналізуємо разом ситуацію та шукаємо відповідь!
  • Податкова знижка на навчання: якщо хочеться, то можна Податкова знижка — інструмент, безумовно, корисний. Адже скориставшись ним, свій зарплатний дохід можна зменшити на суму знижки і повернути собі з бюджету частину (а то й усю суму) сплаченого із зарплати ПДФО. Найчастіше платники користуються податковою знижкою саме на навчання. Про неї зараз і поговоримо: як її отримати і що для цього потрібно.
  • Календар бухгалтера Грудень-2021
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі