№75

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2016/№ 75 Інші номери журналу ›
  • Оренда без акта — гроші на вітер, або Про первинку по договорах оренди Лист Мінфіну від 30.05.2016 р. № 31-11410-09-10/15182
  • Шпаргалка для заповнення ПН Змінюються часи, змінюється життя, змінюється облік, але є й ВІЧНЕ. І як би все довкола не спрощувалося, автоматизувалося, полегшувалося, незмінною залишається мегазначущість податкової накладної. І нехай цей документ давно не папірець, і в минуле пішли особливо безглузді вимоги до її заповнення, однак є про що поговорити. У цьому матеріалі максимально узагальнимо інформацію про цей улюблений для всіх бухгалтерів документ. А якщо комусь цього видасться замало, читайте ще про ПН у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 20 і № 48.
  • Робота над помилками, або Нові зміни до ПКУ від Мінфіну Ми вже звикли до того, що Податковий кодекс постійно змінюється. І ось із початком осені Мінфін, як і в минулому році, знову пропонує нам чергове оновлення ПКУ. Ці зміни вже в енний раз претендують на гучну назву «податкова реформа». Але чи дійсно у черговому «покращенні» є «реформаційний» потенціал? Давайте подивимося разом!
  • Як заповнити додаток Д2 На «гарячу лінію» надійшло таке запитання. Дізналися, що податківці по-новому дозволяють заповнювати додаток Д2 до декларації з ПДВ. До цього ми розшифровували перехідний «мінус» інакше. Чи варто прислухатися до таких свіжих рекомендацій податківців чи можна розшифровки проводити, як і раніше? Якщо все ж таки варто, то як перейти на новий варіант «від податкової»? Зараз про це і поговоримо.
  • Фінансова реструктуризація, або Мій ласкавий і ніжний банк Складна економічна ситуація змушує бізнес шукати нові можливості, а законодавців — винаходити нестандартні рішення: встановлювати нові правила гри для тих, хто опинився в одному дірявому човні… Обоє — боржник і кредитор — повинні не спливти, але виплисти! А іншого не дано…
  • Звіт із ЄСВ: сторнуємо виплати 2015 року Починаючи зі звітності за червень 2016 року страхувальники мали подавати оновлений Звіт за формою № Д4. Істотно скорочена таблиця 1 такого Звіту. У зв’язку з цим її заповнення значно спростилося. Водночас є ситуації, відображення яких у Звіті за формою № Д4 викликають запитання. Ідеться про сторнування сум відпускних, лікарняних, допомоги по вагітності та пологах і відповідно сум ЄСВ, нарахованих торік. Як вирішити це питання, роз’яснює фахівець ДФСУ.
  • «Прибуткова» декларація: ребуси щодо застосування нової форми Інтрига в питанні, «з коли» слід подавати оновлену форму декларації з податку на прибуток, продовжує зберігатися. Як ми і передбачали (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 73, с. 3), роз’яснення запорізьких фіскалів щодо початку її використання зі звітності за 2016 рік не поставило останню крапку у цій головоломці.
  • Захист власників нерухомості: бар’єр рейдерству З метою протидії рейдерству та запобігання шахрайським діям у сфері держреєстрації речових прав на нерухоме майно, а також удосконалення процедури реєстрації, уряд постановою від 08.09.2016 р. № 594 уніс зміни до Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою КМУ від 25.12.2015 р. № 1127.
  • Карткові платежі: чергове вдосконалення від НБУ Правління Нацбанку постановою від 06.09.2016 р. № 382 внесло зміни до Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням, затверджене постановою Правління НБУ від 05.11.2014 р. № 705.
  • Електроенергія для населення: за оновленими правилами Постановою КМУ від 23.08.2016 р. № 591 унесено масштабні зміни до Правил користування електричною енергією для населення, затверджених постановою КМУ від 26.07.99 р. № 1357.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі