№29

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2017/№ 29 Інші номери журналу ›
  • ПДВшна «вугільна» пільга — спробуй зістрибни! Лист ДФСУ від 22.02.2017 р. № 3673/6/99-99-15-03-02-15
  • Здрастуй, тестовий періоде! (як блокуватимуть реєстрацію ПН/РК) «Крига скресла», панове — платники ПДВ! З першим квітня вас! Саме з цієї дати повинен був почати діяти тестовий режим застосування «ПН-блокувальних» норм ПКУ. Сьогодні поділимося з вами тими вістями, що пов’язані із запровадженням цього ПДВ-нововведення.
  • Податковий розрахунок за формою № 1ДФ: ваші запитання — наші відповіді Погодьтеся, за змінами та законодавчими новинками якось уже зовсім непомітно пролетів 1 квартал. А отже, час подавати Податковий розрахунок за формою № 1ДФ. Напевно ви хочете, щоб цей процес пройшов у вас гладесенько-рівнесенько, а в контролерів не було підстав чіплятися до наведених у формі № 1ДФ даних. Усе буде в повному ажурі, якщо ви врахуєте основні нюанси її заповнення. А ми вам у цьому, друзі, із задоволенням допоможемо.
  • Ліквідуємо основні засоби: бухгалтерський облік Як би сумно це не звучало — нічого вічного на світі немає… Проте це не привід для печалі. Адже, якщо в одному місці щось убуде, то в іншому обов’язково прибуде… От і ліквідація основних засобів (ОЗ) не мине безслідно. Очевидне одне, що, так чи інакше, практично кожен бухгалтер стрінеться у своїй роботі з необхідністю ліквідації ОЗ. Давайте разом розбиратися з основними моментами цієї процедури у світлі новацій-2017. Почнемо з бухгалтерського обліку.
  • Ліквідуємо основні засоби: податковий облік Про бухгалтерський облік ми говорили в попередній статті (див. с. 13). Тепер розглянемо податково-прибутковий облік ліквідації ОЗ.
  • Слідами роз’яснень Мінфіну: облік НМА Нещодавно ви познайомилися з найцікавішими та найзлободеннішими роз’ясненнями Мінфіну щодо бухобліку операцій з основними засобами*. Сьогодні прийшла черга дізнатися про те, що думають фахівці цього відомства про облік нематеріальних активів (НМА).
  • Аграрії! Купуйте вітчизняний трактор — отримуйте компенсацію Відгукуючись на прохання читачів, розглянемо затверджений постановою КМУ від 01.03.2017 р. № 130 порядок використання бюджетних коштів для часткової компенсації аграріям вартості придбаної ними сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва (діє з 15.03.2017 р.). Хто може розраховувати на цю компенсацію, які встановлено обмежувальні умови для сільгосптоваровиробників та видів техніки/обладнання, розповімо у цій статті.
  • Штрафуємо за договором: з урахуванням ПДВ? Договірні відносини як подружнє життя — не все буває гладко. Інколи і між контрагентами трапляються непорозуміння. Наприклад, за договором постачання ви здійснили передоплату, а постачальник своєчасно не спрацював. Передав продукцію з порушенням строків, передбачених угодою. І начебто все зрозуміло: пред’являємо претензію, нараховуємо штрафні санкції — справу зроблено. Але якщо в договорі передбачено, що штрафні санкції розраховуються виходячи з вартості товару? Чи враховувати при цьому суму ПДВ? Зараз розберемося.
  • Постійне користування землею: як обліковувати комунальному підприємству Комунальне підприємство оформило право постійного користування земельною ділянкою у 2014 році і віднесло такі витрати на рахунок 91. При перевірці КРУ видало припис показати їх як капітальні інвестиції у придбання нематеріальних активів (НМА). Чи треба дебетувати субрахунок 122 і якщо так, то за якою вартістю?
  • Обов’язковий продаж валюти: 50 % замість 65 % Правління Нацбанку постановою від 04.04.2017 р. № 30 пом’якшило вимогу щодо обов’язкового продажу надходжень в Україну в іноземній валюті. Відтепер юридичні особи мають продавати не 65 %, а 50 % своїх валютних надходжень.
  • Оновлено довідники податкових пільг
  • Новини бюджетного відшкодування сум ПДВ Уряд постановою від 29.03.2017 р. № 189 затвердив розподіл сум бюджетного відшкодування (БВ) ПДВ між Тимчасовим реєстром заяв про повернення суми БВ ПДВ, поданих до 1 лютого 2016 року, за якими станом на 1 січня 2017 року суми ПДВ не відшкодовані з бюджету, та Реєстром заяв про повернення суми БВ ПДВ.
  • Як визначити показник рентабельності для цілей ТЦО Уряд постановою від 29.03.2017 р. № 191 затвердив Порядок визначення середньозваженого значення показника рентабельності для зіставної юридичної особи для цілей трансфертного ціноутворення (ТЦО).
  • Підкориговано порядок проведення зустрічних звірок Уряд постановою від 29.03.2017 р. № 193 вніс зміни до Порядку проведення контролюючими органами зустрічних звірок, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2010 р. № 1232.
  • Змінено Порядок ведення Реєстру неприбутківців Уряд постановою від 29.03.2017 р. № 195 вніс зміни до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі