№32

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2017/№ 32 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Щорічна відпустка: основні моменти (ч. 1) Через роботу ви почали відмовлятися від вихідних? Вам здається, що навколо стало більше похмурих і дратівливих людей? Дрібні неприємності на роботі або вдома все частіше вибивають вас із колії? У вас з’явилося відчуття, що життя проходить повз? Тоді скоріше йдіть у відпустку, — радять психологи. Тим більше попереду — літо — найбільш слушний для відпусток час. Проте в той момент, коли звичайний працівник з радістю готується пакувати валізи, для бухгалтера настає ще більш напружена пора. Адже йому всі нюанси, пов’язані з відпустками, потрібно грамотно облікувати. А це робота непроста і відповідальна. Щоб ви впоралися з нею без стресу, ми підготували для вас спеціальний — «відпускний» — номер журналу. У ньому ми детально розглянемо особливості надання та оплати щорічних основної та додаткових відпусток. Також ми з вами поговоримо про оподаткування відпускних і про їх відображення в обліку та звітності. Крім того, ви дізнаєтеся, як виплатити компенсацію за невикористані дні відпустки і як правильно сформувати забезпечення на оплату відпусток. Вивчайте та застосовуйте! Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная, експерти з питань оплати праці Лілія Ушакова, Наталя Білова, податкові експерти Наталія Чернишова і Алла Свіріденко.
  • Щорічна відпустка: основні моменти (ч. 2)
  • Оплата відпусток Отже, ми з вами з’ясували, які види щорічних відпусток бувають, у якому порядку їх надають, як документально оформляють та інші організаційні нюанси. Тепер же перейдемо до «найсмачнішого» — оплати відпусток. Для кожного працівника відпускні — це святе, тому бухгалтеру дуже важливо розрахувати їх правильно. Як це зробити? Просто дотримуйтеся нижченаведених правил!
  • Відпускні в обліку та звітності Отже, суму відпускних визначено. Наступне завдання бухгалтера — правильно їх нарахувати, визначити оподатковуваний дохід працівника, утримати з такого доходу ПДФО та ВЗ і нарахувати на нього ЄСВ. А далі слід відобразити відпускні в обліку та звітності. Ось про все це зараз і поговоримо.
  • Компенсація за невикористану відпустку Звільняється співробітник, який не відгуляв усі дні відпустки? Тоді не забудьте про його законне право отримати компенсацію за такі дні. Пам’ятайте також про те, що окремі працівники, за бажанням, можуть отримати грошову компенсацію замість заслужених днів відпустки, не припиняючи трудові відносин. Завдання бухгалтера — розрахувати таку компенсацію правильно, а також правильно відобразити її нарахування в обліку та показати у звітності. Хочете дізнатися, як це зробити? Тоді негайно приєднуйтеся до нас!
  • Забезпечення на оплату відпусток Усім відомо, що літо — час відпусток. Більшість працівників прагнуть піти у відпустку саме влітку, а ось бажаючих відпочити від роботи навесні чи восени значно менше. У результаті відпускні витрати протягом року розподіляються нерівномірно: що називається, влітку — густо, а в усі інші періоди — пусто. Але, на щастя, уникнути такого перекосу у витратах досить просто. Достатньо дотримуватися вимог нацстандартів і створювати резерв на оплату відпусток. Як правильно це зробити? Із задоволенням розповімо далі.
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі