№37

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2017/№ 37 Інші номери журналу ›
  • Штраф за нереєстрацію ПН, виписаних «на себе»: Мінфін трохи добріший за ДФСУ Лист Мінфіну від 14.04.2017 р. № 11310-09-10/10306
  • Агродотації: кому всміхнеться доля Чинний з початку року порядок оподаткування ПДВ аграріїв передбачає надання окремим з них державних дотацій. Хоча й із затримкою видання необхідних підзаконних актів, проте він потихеньку набирає оберти. Незважаючи на туманно викладені окремі формулювання нормативних актів та епізодичні нестиковки в деталях, наміри законодавців у цілому зрозумілі. У чому ж вони полягають? Продовжимо сьогодні розглядати новий порядок держпідтримки сільгосптоваровиробників.
  • Бюджетне відшкодування — 2017 Сьогодні поговоримо про бюджетне відшкодування (БВ). Ось-ось і воно стане зовсім прозорим. Тому давайте поглянемо, як повертатимуть ПДВ у 2017 році.
  • Прострочили реєстрацію ПН? Зведена ПН вам на допомогу! Досить часто платники ПДВ з різних причин допускають несвоєчасну реєстрацію ПН у ЄРПН. А за такі провинності, як відомо, доводиться згодом розплачуватися відповідними штрафами за ст. 120 ПКУ. Про декілька «запозичених» нами з практики способів, що допомагають у деяких ситуаціях вирішити проблеми зі своєчасною реєстрацією ПН, сьогодні й поговоримо.
  • Мораторій + фонди = дружба? Мораторій на перевірки — одна з найгостріших тем на найближчий рік. Із загальними моментами (хто, коли і як може перевіряти) ми вже розбиралися*. Тепер же поговоримо про нюанси. Точніше про те, чи потрапляє під заборону на планові перевірки й особливості позапланових перевірок діяльність фондів?
  • Відпустка: піти не можна залишитися Питання трудового права залишаються в топі вже не перший день. Природно, ми не можемо обійти їх стороною. Продовжуємо вас інформувати про трудові законодавчі перипетії і нюанси. Цього разу поговоримо про проблеми трудоголіків. А точніше про те, чим працівник — фанат своєї справи може «погрожувати» підприємству і як уникнути неприємних наслідків. Отже, поїхали!
  • Працівник-сумісник і Звіт з ЄСВ Чи потрібно показувати в таблиці 5 Звіту за формою № Д4 дати прийому/звільнення працівника-сумісника? Як відобразити в таблиці 6 заробітну плату, нараховану внутрішньому суміснику: в загальній сумі зарплати, нарахованої йому роботодавцем за основним місцем роботи і за місцем роботи за сумісництвом чи в окремому рядку?
  • Бухгалтерський тест за квітень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — немає проблем. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте строго між нами перевіримо, як добре «зайшли» теми квітневих номерів.
  • Трудові права працівників передпенсійного віку захищено
  • З 18 % на 9 %. Дивіденди в ф. № 1ДФ за 1 квартал Ми вже писали про те, що 15.04.2017 р. набув чинності Закон України від 23.03.2017 р. № 1989-VIII, яким, зокрема, усунені деякі протиріччя в Податковому кодексі України (далі — ПКУ). Завдяки йому «заднім» числом (з 01.01.2017 р.) встановили половинну ставку ПДФО (9 %) для оподаткування дивідендів, що виплачуються підприємствами-єдиноподатниками засновникам-фізособам.
  • З 1 травня підвищено розмір прожиткового мінімуму
  • Поворотна фіндопомога, отримана на загальній системі, не є доходом єдиноподатника
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі