№97

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2018/№ 97 Інші номери журналу ›
  • Як списати безнадійну кредиторку за авансами Лист ДФСУ від 25.10.2018 р. № 4552/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Нові ПН/РК очима фіскалів Із «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 95, с. 4 ви вже знаєте, що власне змінилося і як заповнити ПН/РК в оновленому форматі. А з прикладами заповнення ПН у різних ситуаціях ознайомилися в № 96. Проте щодо перехідних моментів була певна невизначеність. І ось перед нами лист податківців № 36942*, що їх розтлумачує. Чи усі питання з’ясовано? Дивимося…
  • Здрастуй, добрий Миколаю, на дарунки я чекаю! Новорічна метушня поступово охоплює все навкруги. Хтось любить новорічний клопіт, а хтось, навпаки, усіма силами намагається уникнути святкових турбот. Але навряд чи є такі, хто не зрадіє новорічному подарунку, особливо якщо йдеться про дітей. Саме про дитячі подарунки і піде мова в цій статті. А точніше, про подарунки від підприємства і профспілки дітям працівників. Чи змінилося щось у плані «подарункового» оподаткування? Що треба врахувати цього року? Розповімо далі.
  • Готуємося до Нового року: оздоблюємо офіс і магазин Переддень Нового року. Вже тільки одна згадка про це свято викликає в уяві різнобарвні вогники гірлянд, подарунки у барвистій упаковці, м’який пухнастий сніг… Щоб створити таке саме відчуття дитячої радості у покупців, підприємства стараються щосили: купують ялинкові прикраси, гірлянди, хлопавки, серпантин та іншу новорічну атрибутику, оздоблюють офіси і торговельні приміщення. Як відобразити такі операції в обліку, щоб не лише у працівників і клієнтів, а також і в бухгалтера настрій залишився святковим, розповімо в сьогоднішній статті.
  • Накопичувальна пенсійна система: не ховайте ваші грошики… З 2019 року має запрацювати обов’язкова накопичувальна пенсійна система. Що це таке, на якій стадії цей проект, чого чекати кожному з нас від пенсійних новацій, поговоримо просто зараз.
  • «Довколановорічні» заяви — 2019 Кінець календарного року — це завжди певний рубіж. Підприємства підбивають підсумки своєї роботи, роблять висновки, визначають перспективи на майбутнє. Однак не слід забувати, що це ще й «маяк», який сигналізує, що потрібно підготуватися до роботи у наступному році. Для цього існують спеціальні заяви, строки подання яких так чи інакше крутяться довкола кінця року. Зараз якраз ця пора. Тож саме час поговорити про такі заяви.
  • Товар вітчизняний, а не імпортний: чи складати РК? На поточний рахунок підприємства надійшла передоплата за вітчизняний товар. На цю дату виписали податкову накладну (ПН) і зареєстрували в ЄРПН. Пізніше отримали ПН від свого постачальника, з якої стало зрозуміло, що проавансований покупцем товар імпортний. Чи треба складати розрахунок коригування (РК) до ПН, виписаної за передоплатою?
  • Ліміт каси: чи враховувати у розрахунку виплачену зарплату? Підприємство вирішило розраховувати ліміт каси виходячи із середньоденної видачі готівки з каси. Чи включаються до нього у такому разі кошти, отримані в банку й видані на заробітну плату?
  • Воєнний стан і готівковий обіг У зв’язку із введенням у 10 областях України воєнного стану* до редакції стали надходити дзвінки від читачів із запитаннями щодо можливих готівкових обмежень, із цим пов’язаних. Коротко прокоментуємо цей момент.
  • Бухгалтерський тест за листопад Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми листопадових номерів.
  • Чим запам’ятався листопад
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі