№10

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2018/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Додаток РІ — різниці У попередньому тематичному номері ми розповіли про загальний порядок заповнення декларації і по рядках розписали особливості заповнення чотирьох додатків до неї. У цьому номері продовжимо розглядати декларацію з податку на прибуток за 2017 рік, приділивши увагу іншим додаткам. Традиційно розпочнемо з найоб’ємнішого і найгроміздкішого — додатка РІ «Різниці». Також коротко нагадаємо про зміни, які внесені в облік податкових різниць з початку 2018 року. Але зауважте: при заповненні звітності за 2017 рік керуємося виключно правилами оподаткування, що діяли в такому звітному році.
  • Додаток ПЗ — прибуток, звільнений від оподаткування Перше, на що хотілося б акцентувати вашу увагу: заповнювати додаток ПЗ вимушені тільки ті платники податків, які здійснюють види діяльності, звільнені від обкладення податком на прибуток. А ось тим, кому не пощастило отримати пільги з прибутку, пощастило в іншому — додаток ПЗ вони не заповнюють.
  • Додаток АМ — амортизація Не секрет, що високодохідні підприємства — «прибутківці» і малодохідники-добровольці податок на прибуток рахують з урахуванням «амортизаційної» різниці, тобто вимушені вести податковий облік основних засобів (ОЗ) і нематеріальних активів (НМА). Інформацію про суми нарахованої у звітному періоді «податкової» амортизації ОЗ і НМА якраз і показують у додатку АМ. Підсумкову суму амортизації з графи 5 рядка 1.2.1 додатка АМ переносять у рядок 1.2.1 додатка РІ.
  • Додаток ЦП — цінні папери Ось, нарешті, ми дісталися до останнього «прибуткового» додатка — ЦП. Його заповнюють високодохідні підприємства, а також малодохідники-добровольці, які здійснюють операції із цінними паперами (ЦП) і розраховують «ціннопаперові» податкові різниці за п. 141.2 ПКУ. У цьому додатку визначають окремий «податковий» фінансовий результат за операціями продажу й іншого відчуження будь-яких ЦП звітного періоду і розшифровують показники рядків 4.1.3 і 4.1.4 додатка РІ.
  • Декларація з податку на прибуток: як відзвітувати сільгоспникам? У сільгоспників у 2017 році зі звітністю з податку на прибуток склалася напружена ситуація. Мало того, що податківці раптом заборонили для них особливий звітний період «з липня по червень». Так ще й основний річний період ставлять під сумнів. Тому розберемося, як сільгоспникам відзвітувати з податку на прибуток за підсумками 2017 року. Який період декларувати? Як заповнити декларацію?
  • Перелік основних документів, які використовуються в тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі