№17

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2018/№ 17 Інші номери журналу ›
  • Продовження оренди без передачі поліпшень: ПДВ немає Лист ДФСУ від 30.01.2018 р. № 352/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Платіж через касу банку: без готівкових обмежень За матеріалами категорії 109.13 Бази знань*
  • Як розрахувати ліміт каси: зразок свого Порядку* Нове «касове» Положення № 148** значно лібералізує правила розрахунку ліміту каси. У чому суть послаблень? Чи треба підприємству перезатверджувати діючий ліміт? Та головне — як повинен виглядати внутрішній Порядок розрахунку ліміту каси?
  • Працюємо з «особливими» нерезидентами (із «низькоподаткових» країн) Що коли ваш контрагент — нерезидент? Але не простий, а з «особливих». На що в такому разі звернути увагу і до яких «податковоприбуткових» коригувань це може привести, зараз поговоримо.
  • Достроково списуємо кредиторку: підстави і податкові наслідки Один із наших читачів поставив запитання: чи можна підприємству наприкінці 2017 року списати кредиторську заборгованість (чи хоча б її частину), якщо термін позовної давності за нею спливає у березні 2018 року? Давайте згадаємо, які є підстави для списання непростроченої кредиторки і які податкові наслідки це спричиняє.
  • Експортуємо зразки товару Виведення товару на закордонний ринок, як правило, розпочинається з його презентації — постачання зразків. Причому найчастіше «ознайомлювальну» партію товару закордонний партнер-нерезидент отримує безоплатно. Запитуєте, як відобразити «безоплатний» експорт зразків товару в обліку? Які митні і податкові нюанси треба знати експортерові? Про це і поговоримо.
  • Календар бухгалтера на березень 2018 року
  • Пенсійна та ЄСВ-звітність: виправляємо помилки в персональних даних Помилки в персональних даних, що були допущені в пенсійній чи ЄСВ-звітності, можуть згодом обернутися неприємностями як для самого роботодавця-страхувальника, так і для застрахованої особи. Саме тому такі помилки потрібно обов’язково виправляти. Про те, як це зробити, ми з вами сьогодні поговоримо.
  • «І до абсурдної нормативки — як до улюбленої роботи» Олександр Голенко, шеф-редактор: Опинившись «під прицілом» власної рубрики — мабуть, як наймолодший співробітник — я довірив своє нагріте місце, навпаки, «патріархині» нашої редакції. Сподіваюся, це слово стилістично грамотне і гендерно коректне? Наталя Амброзяк, юрист: Так, але запитання сьогодні ставлю я! Відразу ж уточню: потрібно говорити правду і тільки правду.
  • Електромобіль: ані пального, ані податків Як скористатися ПДВ-пільгою на електромобілі при їх продажу?
  • На кого не поширюється «перевірочний» мораторій-2018 Кабмін постановою від 18.12.2017 р. № 1104 визначив перелік органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 03.11.2016 р. № 1728-VIII.
  • ПДВ-розстрочення при імпорті обладнання: є Порядок Кабмін постановою від 07.02.2018 р. № 85 затвердив Порядок надання розстрочення сплати ПДВ та застосування забезпечення виконання зобов’язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України.
  • Як компенсуватимуть вартість сільгосптехніки Уряд постановою від 07.02.2018 р. № 86 змінив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, затверджений постановою КМУ від 01.03.2017 р. № 130.
  • Оподатковуємо нерухомість промпідприємства ДФСУ у листі від 14.02.2018 р. № 616/6/99-99-12-02-03-15/ІПК роз’яснює: якщо підприємство є промисловим, то звільнення від податку на нерухоме майно, передбачене п.п. «є» п.п. 266.2.2 ПКУ, поширюється на будівлі, які використовуються ним у промисловому виробництві та класифікуються у класі 1251 «Будівлі промислові» за Державним класифікатором будівель та споруд ДК 018-2000.
  • Оновлено Державний реєстр РРО
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі