№57

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2018/№ 57 Інші номери журналу ›
  • Повернення в день продажу: без РК до підсумкової ПН За матеріалами категорії 101.15 Бази знань*
  • Оподаткування землі: Мінфін узагальнює на три з мінусом Наказ Мінфіну від 06.07.2018 р. № 602
  • «Безнадійка» за неоплаченим товаром Один із найпоширеніших різновидів безнадійної заборгованості — це заборгованість, за якою збіг термін позовної давності. У цій статті розглянемо наслідки списання такої «безнадійки» за отриманими, але не оплаченими товарами, роботами (послугами) у покупця.
  • Класифікатор професій. Змушені познайомитися… Приводом для вимушеного знайомства бухгалтерів із Класифікатором професій стала поява оновленої версії Звіту з ЄСВ. Річ у тім, що в Таблиці 5 цього Звіту тепер необхідно відображати у тому числі й інформацію про професію з Класифікатора професій*. Але давайте по порядку.
  • Земельний податок: настала черга фізосіб! 1 липня — граничний строк, до якого фізособи, власники земельних ділянок, мали отримати від податківців «листи щастя» з розрахованими на 2018 рік сумами земельного податку. Щоб вам було легше перевірити, чи правильно контролери нарахували суму податкового зобов’язання, сьогодні нагадаємо основні правила сплати земельного податку фізособами.
  • Книга стала макулатурою: ПДВ-проблеми Судячи із запитань на «гарячу лінію», багатьох читачів цікавлять ПДВ-наслідки перетворення книги на макулатуру. Як відобразити у бухобліку придбання книги, а зі спливом певного часу дати їй «друге життя», тобто здати на макулатуру? З якими ПДВ-проблемами стикається підприємство, що вирішило здати на макулатуру старі книжкові видання? Ось про це наша стаття.
  • «Бездокументальні» витрати: «резервний» варіант обліку Незважаючи на те, що можливість відобразити витрати без наявності «контрагентських» документів гарантована Положенням № 88*, далеко не всі підприємства наважуються на цей крок. Чим обґрунтовані подібні побоювання? І чи є інший варіант обліку таких «бездокументальних» витрат? Розбираємося.
  • Індексуємо зарплату за серпень 2018 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2004 — 2018 рр. виплачені в липні 2018 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням cтроків виплати зарплати у разі погашення боргів у червні 2018 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 49, с. 28.
  • Індекс інфляції за червень — 100,0 %
  • Оновлено довідники податкових пільг ДФСУ затвердила Довідник № 89/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету та Довідник № 89/2 інших податкових пільг станом на 04.07.2018 р.
  • Фермер-ФОП може обрати групу 4 ЄП Парламент прийняв Закон (на базі законопроекту від 18.05.2018 р. № 6490-д), яким передбачена можливість для мешканців села легалізувати свою діяльність у формі підприємницької діяльності для фізосіб-підприємців, які організували фермерське господарство (ФГ), в тому числі сімейне. Їм надано можливість бути платниками єдиного податку четвертої групи за умови відповідності сукупності таких критеріїв:
  • Зміни у коефіцієнтах НГО землі з 17 липня: жодних уточнень! Головні податківці у Базі знань (категорія 112.05) роз’яснили, чи необхідно платникам плати за землю отримувати новий витяг про розмір нормативної грошової оцінки (НГО) земельної ділянки та уточнювати податкові зобов’язання з плати за землю за ІІ півріччя із застосуванням коефіцієнта, що характеризує функціональне використання зазначених земельних ділянок (Кф = 3,0), установленого наказом Мінагрополітики від 27.03.2018 р. № 162.
  • ІПК суперечить УПК: застосовуємо УПК Податківці у Базі знань (категорія 138.01) нагадали, що не може бути притягнуто до відповідальності, у тому числі фінансової (штрафні санкції та/або пеня), платника податків (податкового агента та/або його посадову особу), який діяв відповідно до індивідуальної податкової консультації (ІПК), наданої йому у письмовій формі, а також узагальнюючої податкової консультації (УПК), за діяння, що містить ознаки податкового правопору-шення, зокрема на підставі того, що у подальшому така податкова консультація була змінена або скасована. У разі коли положення ІПК суперечать положенням УПК, застосовуються положення УПК (п. 53.1 ПКУ).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі