№67

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2019/№ 67 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Придбаваємо автомобіль Плануєте придбати автомобіль? Чи вже маєте його у своєму арсеналі? А може, збираєтеся використовувати чужий транспортний засіб? Тоді ви розгорнули цей спецвипуск не даремно. У ньому ви знайдете основну інформацію про придбання та експлуатацію автомобіля на підприємстві. Зокрема, тут розказано, які дії потрібно здійснити перед введенням транспортного засобу в експлуатацію, розглянуто питання, пов’язані з його використанням, розкрито організаційні та облікові моменти техобслуговування, ремонту та поліпшення автомобіля, а також описано нюанси використання чужого авто. Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная, податкові експерти Максим Нестеренко і Наталія Чернишова.
  • Автострахування Ні для кого не секрет, що автомобіль є об’єктом підвищеної небезпеки. У процесі його експлуатації може бути заподіяно шкоду як самому транспортному засобу, так і його власнику та/або третім особам. Щоб згладити можливі майбутні втрати, законодавством передбачені обов’язкові форми страхування для власників транспортних засобів. Крім того, автовласники можуть додатково застосовувати добровільне страхування. Про порядок автострахування, а також про облік страхових платежів, страхових збитків і страхового відшкодування говоритимемо в цьому розділі спецвипуску.
  • Експлуатація автомобіля Нарешті ми підійшли до того моменту, коли автомобіль готовий до експлуатації. Але щоб його використання було можливим, потрібне паливо. Тому в цьому розділі спецвипуску ми розглянемо, як організувати придбання паливно-мастильних матеріалів (далі — ПММ), правильно оформити паливо, що надійшло тим чи іншим чином, а також облікувати його вартість у бухгалтерському і податковому обліку. Також тут ми зупинимося на питаннях сплати транспортного податку.
  • Техобслуговування, ремонт і поліпшення автомобіля Якщо підприємство використовує у своїй діяльності автомобіль, доводиться постійно стежити за його технічним станом. Для цього потрібно регулярно проводити техобслуговування. У процесі такого обслуговування справність автомобіля може бути підтверджена або ж, навпаки, може бути виявлена потреба в ремонті чи навіть у поліпшенні. Що в разі таких заходів слід відображати в обліку підприємству — власнику автомобіля? Давайте поговоримо про це!
  • Користуємося чужим автомобілем Якщо в підприємства є необхідність використовувати у своїй діяльності автомобіль, але воно не має бажання чи можливості його придбати, можна скористатися альтернативним варіантом — використовувати автомобіль, що належить іншим юридичним або фізичним особам. Як це можна реалізувати, розповімо далі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі