№101

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2019/№ 101 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Головне про річну фінзвітність Не за горами кінець року, а отже, час готуватися до складання річних звітів. У цьому номері ми поговоримо про фінансову звітність за 2019 рік. Зокрема, ви дізнаєтеся, які форми слід скласти і в які строки їх подати, хто зобов’язаний оприлюднювати фінансову звітність, а також яка відповідальність загрожує, якщо цього не зробити. Крім того, тут ви знайдете постатейний порядок заповнення форм фінансової звітності для підприємств, які керуються національними стандартами бухгалтерського обліку. Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная і податковий експерт Наталія Чернишова.
  • Форма № 1 «Баланс (Звіт про фінансовий стан)» Форма № 1 наведена в додатку 1 до НП(С)БО 1. У Балансі підприємства відображають інформацію про активи, зобов’язання і власний капітал на звітну дату.
  • Форма № 2 «Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід)» У Звіті за формою № 2 наводять інформацію про доходи, витрати, прибутки і збитки, а також про сукупний дохід підприємства за звітний період. Порядок його заповнення і відповідність регістрів бухгалтерського обліку рядкам форми № 2 див. у табл. 3.1.
  • Звіт про рух грошових коштів У цьому Звіті наводять дані про рух грошових коштів протягом звітного періоду в результаті операційної, інвестиційної та фінансової діяльності. Якщо рух грошових коштів у результаті однієї операції включає суми, які належать до різних видів діяльності, то ці суми у Звіті наводять окремо у складі відповідних видів діяльності.
  • Форма № 4 «Звіт про власний капітал» Форма № 4 призначена для надання користувачам фінзвітності інформації про зміни у складі власного капіталу підприємства протягом звітного періоду. Її заповнюють на підставі форм № 1 і № 2, а також даних синтетичного й аналітичного обліку.
  • Форма № 5 «Примітки до річної фінансової звітності» Форма № 5 затверджена наказом № 302. У ній визначено мінімальний перелік показників, що підлягають розкриттю (розшифруванню) в примітках до фінзвітності. Крім цього, підприємства зобов’язані розкривати в примітках до річної фінансової звітності іншу інформацію, встановлену чинними П(С)БО (пп. 2 і 3 наказу № 302). Що це за інформація, ви можете дізнатися з табл. 6.1.
  • Інформація за сегментами (форма № 6) Звіт «Інформація за сегментами» є додатком до приміток до річної фінансової звітності. Його форму наведено в додатку 1 до П(С)БО 29. У цьому звіті розкривають інформацію про доходи, витрати, фінансові результати, активи та зобов’язання звітних сегментів.
  • Скорочена фінзвітність Передусім нагадаємо: згідно з ч. 3 ст. 11 Закону № 996 для мікро- і малих підприємств*, непідприємницьких товариств і представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності (крім тих, які складають фінзвітність за МСФЗ) установлюється скорочена за показниками фінансова звітність у складі Балансу та Звіту про фінансові результати.
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі