№99

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2019/№ 99 Інші номери журналу ›
  • Собівартість продукції, робіт, послуг Перед вами третій номер із циклу «Альбом бухгалтерських проводок» (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 37 і № 61). Тоді ми розповіли про облік основних засобів, запасів та розрахунків. Сьогодні мова йтиме про головну складову витрат — собівартість продукції (робіт, послуг). Ми покажемо в проводках облік прямих і загальновиробничих витрат, відходів виробництва та втрат від браку, а також готової продукції. Окрему увагу приділимо класифікації, складу, визнанню доходів та витрат діяльності.
  • Відходи виробництва На низці підприємств у процесі виробництва можуть утворюватися відходи.
  • Виробничі втрати До виробничих втрат належать: — втрати від браку; — технологічні втрати; — втрати від простоїв.
  • Загальновиробничі витрати Виробничі накладні витрати, які не можна прямо віднести до конкретного об’єкта витрат (продукції), називають загальновиробничими витратами (ЗВВ). Це витрати на організацію виробництва та управління цехами, дільницями, відділеннями, бригадами та іншими підрозділами основного й допоміжного виробництв, а також витрати на утримання та експлуатацію машин і устаткування, інші витрати, пов’язані з процесом виробництва.
  • Облік готової продукції Продукцію, обробка якої закінчена та яка пройшла випробування, приймання, укомплектування згідно з умовами договорів із замовниками, і відповідає технічним умовам і стандартам, відносять до готової продукції. За нормами п. 6 П(С)БО 9 готова продукція — це різновид запасів.
  • Облік доходів діяльності підприємства
  • Облік витрат діяльності підприємства
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі