№10

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2019/№ 10 Інші номери журналу ›
  • ЄСВ «за себе»: альтернативна реальність Лист ДФСУ від 24.01.2019 р. № 2265/7/99-99-13-02-01-17
  • Екоподаток за викиди двоокису вуглецю по-новому! Лист ДФСУ від 16.01.2019 р. № 1422/7/99-99-12-03-04-17
  • Податкова накладна: код послуг Хоча кодувати послуги в податковій накладній (ПН) почали ще навесні 2017 року, запитання щодо їх кодування виникають дотепер. Ось лише деякі з цікавих ситуацій, що хвилюють читачів.
  • Технічна помилка в декларації з податку на прибуток У декларації з податку на прибуток за 2017 рік платник припустився помилки — забув перенести до рядка 18 суму податку на прибуток за результатами перших 3 кварталів. Тобто в рядку 19 відобразив суму податку за весь рік, а не за 4-й квартал 2017 року. Сплатив до бюджету (у строк до 11.03.2018 р.) правильну суму податку (за 4-й квартал). 15.03.2018 р. виявив помилку й подав уточнюючу декларацію (УД). Проте податківці вважають, що ці кілька днів у платника існував податковий борг, і застосовують санкції згідно з п. 126.1 ПКУ за несвоєчасну сплату. Давайте разом розберемося, чи це законно?
  • Працівник з інвалідністю та ЄСВ Скажемо прямо, ця стаття з’явилася неспроста. Вся річ у тім, що починаючи з 1 січня 2019 року роботодавці-підприємці набули права нараховувати на доходи найманих робітників з інвалідністю ЄСВ за пільговою ставкою 8,41 %. ☺ Саме тому ми пропонуємо вам, друзі, вивчити (а бухгалтерам юросіб — повторити) правила застосування цієї ставки ЄСВ.
  • Сервер не реєструє ПН: що робити? Неприємності для платників, що повторюються з дивовижною регулярністю. По 2 рази щомісяця (у граничний термін реєстрації ПН/РК або напередодні цього терміну) сервер ДФС починає «відморожуватися» або творити дива, заручниками та жертвами яких стають багато платників ПДВ. Чи можна знайти якісь шляхи вирішення таких проблем? Поміркуймо разом.
  • Прибуток за «мінусовою» декларацією: визначаємо розмір штрафу У декларації з податку на прибуток за півріччя 2018 року задекларували збиток (фінансовий результат від’ємний). За результатами перевірки податківці зняли частину витрат, у зв’язку з чим за півріччя з’явився прибуток в сумі 400 тис. грн. При цьому за 9 місяців в декларації залишається «мінус», але в значно меншій сумі. У якому розмірі підприємству загрожує штраф за п. 123.1 ПКУ: 25 % від суми заниження прибутку (400 тис.) або від усієї суми знятого від’ємного значення?
  • «Кредитні» платежі: чи відображати в ПДВ-звітності Як у декларації з ПДВ відобразити сплату відсотків, нарахованих згідно з кредитним договором, комісію банку за зарахування коштів і комісію за користування пакетом послуг? І чи потрібні для цього якісь первинні документи, окрім договору з банком і банківських виписок?
  • Нульовий РК: чи є місце в ПДВ-декларації у покупця Виявивши помилку в податковій накладній (ПН) у коді товару згідно з УКТ ЗЕД, продавець виписав нульовий розрахунок коригування (РК). Чи потрібно покупцеві при заповненні ПДВ-декларації показувати такий РК, якщо в підсумку кількісні й вартісні показники в ПН не змінилися?
  • Посіви під урожай майбутнього року: відображаємо в обліку та звітності Сільськогосподарське підприємство восени 2018 року посіяло озиму пшеницю під урожай майбутнього (2019) року. Здійснені витрати на обробіток ґрунту і посів збирали на субрахунку 231. При складанні фінансової звітності за 2018 рік виникає запитання: на якому рахунку на кінець року слід обліковувати витрати на посів озимої пшениці і де відобразити посіви у фінансовій звітності?
  • Бухгалтерський тест за січень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор», — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми січневих номерів.
  • Чим запам’ятався січень
  • Критика: як правильно висловлювати і сприймати Сучасне людство дуже нарцистичне. Люди схиблені на ідеї поліпшення світу та самих себе. Більше, вище, сильніше, дорожче — ось вони, слова, притаманні нашій епосі. У такому контексті критика — важливий інструмент поліпшення, щоправда, іноді досить гострий, здатний завдати болю, поранити, а іноді й знищити. Як же обходитися з нею?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі