№32

Податки & бухоблік, квітень, 2020/№ 32 Інші номери журналу ›
  • Відтепер все в полі зору бухгалтера! Термінове звернення головного редактора Дмитра Винокурова
  • Карантинні перенесення строків: настільна шпаргалка На час карантину законотворці з метою підтримки бізнесу в такий важкий період вирішили дещо спростити життя суб’єктів господарювання. Наприклад, перенесли строки сплати певних податків, подання скарг тощо. Наведемо в табличній формі інформацію про те, які саме строки було продовжено чи призупинено через карантин, а які лишилися незмінними.
  • Працівники 60+: оформлюємо (не)роботу КМУ встановив, що за загальним правилом особи, які досягли 60-річного віку, потребують самоізоляції в період карантину. Здавалося б, ось вона — турбота в дії. Але ця турбота обернулася проблемами для роботодавців. Адже виявилося, що сьогодні на підприємствах працює багато працівників 60+. Ба більше, є підприємства, на яких вони виконують основний обсяг роботи! Як же бути роботодавцям? Розбираємося.
  • Додаток ПП: окремий будинок для пільги Незабаром квартальна звітність з податку на прибуток. І квартальникам-пільговикам уперше суми пільг доведеться розшифровувати в новому додатку ПП. Про його заповнення сьогодні й поговоримо.
  • Коронавірус & знецінення активів Часто-густо криза провокує знецінення (зниження) вартості активів. Коронавірусна лихоманка — не виняток. Які активи тестують на предмет їх знецінення (зменшення корисності)? Як виявити і визнати втрати від зменшення корисності в обліку? Розповідаємо.
  • Безнадійна кредиторка за авансами: ПДВ-перипетії У зв’язку зі спливом строку позовної давності отриману передоплату за товар включили до доходу (разом з ПДВ). Одночасно суму ПДВ віднесли на витрати (Дт 949 — Кт 643). При перевірці податківці витягають ПДВ із витрат. Мотивують це тим, що потрібно було відкоригувати раніше задекларовані ПДВ-зобов’язання. Чи правомірні вимоги фіскалів? Давайте розбиратися.
  • Дисконтування валютного боргу Підприємство цього року отримало від нерезидента безвідсоткову валютну позику строком на три роки. Чи потрібно її дисконтувати? Коли відображати курсові різниці за цією валютною позикою? З якої суми їх розраховувати, якщо фактична сума позики одна, а в балансі через дисконтування буде інша? Давайте розбиратися.
  • Бенефіціари-2020: що, коли та як? Майже всім підприємствам незабаром доведеться подати інформацію про своїх бенефіціарів. Причому під загрозою великих штрафів. Вони-то підійти до процедури повідомлення держреєстратора. У статті ви висновки на цю тему.
  • Індексуємо зарплату за травень 2020 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2020 роки виплачено у квітні-2020: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати в разі погашення боргів у березні 2020 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2020, № 22, с. 25.
  • ПН і первинка відрізняються на копійки: ПК бути! Лист ДПСУ від 26.03.2020 р. № 1272/6/99-00-07-03-02-06/ІПК
  • Лікарняні листи на папері: відмовляти чи приймати? Чи правда, що підприємство не має права приймати до оплати паперові листки непрацездатності, які видані (відкриті) починаючи з 1 квітня 2020 року?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі