№6

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2020/№ 6 Інші номери журналу ›
  • Облікова політика: реалії-2020 Черговий звітний рік щосили прискорює свій біг. Отже, саме час звірити бухоблікові орієнтири — протестувати облікову політику (ОП) підприємства на предмет можливої її зміни. Чи є приводи для уточнення ОП на 2020 рік? Давайте згадувати…
  • Держдивіденди по-новому: що змінилося? 4 грудня 2019 року Кабмін ухвалив постанову № 1015, якою підкоригував ставку дивідендів для підприємств з державною власністю. Причому нова ставка зачіпає й минулі періоди. Давайте детальніше розберемося у змінах, а заразом згадаємо й держдивідендні правила, що не змінилися.
  • Трудова квота — 2019 Багато хто з роботодавців про трудову квоту згадує раз на рік. Проінформували центр зайнятості про її виконання і забули знову. Але часто-густо дотримання квоти — процес нестабільний. Працівники набувають права на зарахування у квотну категорію, втрачають його, звільняються, приймаються на роботу.... І ось 2019 рік завершено. Час підбити підсумки з дотримання трудової квоти, подавши відповідну інформацію центру зайнятості. Про те, як це зробити, — у сьогоднішньому матеріалі.
  • Нюанси «пальних» змін «Пально-акцизний» Закон України від 18.12.2019 р. № 391-ІХ був оприлюднений і набрав чинності вже з 29.12.2019 р. З основними його положеннями ви вже знайомі (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 103-104, с. 7). Сьогодні ж зупинимося на усіляких його тонкощах. Об'єднайте цей матеріал із попереднім — й отримаєте більш повну картинку цих «пальних» змін.
  • З єдиного на загальну: запитання/відповіді Щоб уникнути усіляких несподіванок, до зміни системи оподаткування треба підготуватися заздалегідь: вивчити усі гострі кути перехідно-реєстраційних моментів, проаналізувати податкові наслідки незавершених операцій. У цьому вам буде корисна наша стаття. У ній ми нагадаємо важливі перехідні моменти для колишнього третьогрупника, який з 1 січня перейшов на загальну систему оподаткування.
  • Індексуємо зарплату за лютий 2020 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2011 — 2019 рр. виплачено в січні 2020 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у грудні 2019 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 100, с. 27. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими у 2011 — 2019 роках, якщо вони виплачуються в січні 2020 року.
  • Газовий балон і його облік Підприємство придбаває газ у балонах для зварювальних робіт. Після використання газу балони залишаються у власності підприємства і повторно заправляються газом. Як це відобразити в обліку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі