№75

Податки & бухоблік, вересень, 2021/№ 75 Інші номери журналу ›
  • е-Лікарняний: а можна не оплачувати? Чим більше роботодавців отримують е-лікарняні, тим частіше можна почути запитання: а чи можна на них не зважати й не оплачувати? От не нарахувати лікарняні і все! Вас також цікавить це питання? Тоді приєднуйтесь до розмови. Буде цікаво та корисно.
  • Блокування ПН: загальний механізм Платникам ПДВ добре відомо: правильно скласти податкові накладні (ПН)/розрахунки коригування (РК) недостатньо, головне — зареєструвати їх в ЄРПН! А тут можуть виникати перешкоди у вигляді блокування. Які ПН/РК реєструються без проблем, а які можуть заблокувати, які існують блокувальні критерії та як вони працюють — нагадаємо загальний механізм блокування ПН/РК.
  • Навчаємо іноземців через Інтернет Навчання через Інтернет дуже популярне. Такий спосіб подання дає можливість надавати освітні послуги і нерезидентам. Хто може надавати освітні послуги нерезидентам через Інтернет? Який порядок їх обліку та оподаткування? Про це й поговоримо в цій статті.
  • Приймаємо на роботу Протягом 2020 — 2021 років норми щодо прийняття на роботу працівників, які довго залишалися поза увагою законодавців, були змінені. Через це кадровикам щоразу доводиться підлаштовуватися під нові реалії. Проте зробити це неважко. Як — розповімо у статті.
  • Нульова декларація у роз’ясненнях податківців Починаючи з 01.09.2021 р. стартувала кампанія нульового декларування, яка є складовою процесу амністії капіталу. Про це ми вам уже неодноразово розповідали на сторінках нашого журналу (читайте наш загальний коментар у «Податки & бухоблік», 2021, № 59, с. 20). Однак чимало питань все ще потребують роз’яснень. У сьогоднішній статті ми зібрали для вас найбільш цікаві роз’яснення від податківців.
  • До нас надійшов виконавчий лист... На підприємство надійшов виконавчий лист щодо стягнення з працівника частини його заробітку. Що робити? А якщо виконавчих документів декілька? Подібних запитань багато. Тому тут ми зібрали відповіді на ті з них, що найчастіше ставляться, та склали таку собі шпаргалку для бухгалтера. Користуйтеся. ☺
  • Про акцизну марку в чеку РРО (фіскали наполягають, ми спростовуємо) Чи не вся історія взаємин платників із фіскалами — це, без перебільшення, постійна боротьба перших із свавіллям і беззаконням останніх. Найсвіжіше підтвердження цьому — висмоктаний із пальця обов’язок суб’єктів господарювання зазначати з 1 жовтня у чеку РРО інформацію про акцизну марку алкогольних напоїв. Звідки ростуть ноги у цієї вигадки, ви вже знаєте (див. «Податки & бухоблік», 2021, № 53, с. 24). Відтоді з’явилося кілька роз’яснень податківців, з яких стало чітко зрозуміло, що вони від свого не відступляться. А першожовтневий дедлайн уже не за горами. Тож настав час визначитись, як реагувати на це неподобство.
  • Індексуємо зарплату за жовтень 2021 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2021 рр. виплачені у вересні 2021 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у серпні 2021 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2021, № 65, с. 23.
  • «Перевірки» Держпраці поза законом? Постанова Шостого апеляційного адмінсуду від 14.09.2021 р. у справі № 640/17424/19
  • Осінній карантин: вакцинованим роздолля! Постанова КМУ від 13.09.2021 р. № 954
  • Оновлені правила роботи РРО/ПРРО Наказ Мінфіну від 26.07.2021 р. № 427
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі