Теми статей
Обрати теми

Як ПДВ-новачку почати працювати, щоб уникнути блокування ПН?

Казанова Марина, податковий експерт
Платник на загальній системі оподаткування щойно зареєструвався платником ПДВ (перевищення порога 1 млн грн). Діяльність — торгівля автозапчастинами та надання послуг техобслуговування/ремонту автотранспортних засобів. Як правильно почати працювати, щоб уникнути блокування податкових накладних (ПН)?

Звісно, починаючи працювати в статусі платника ПДВ, треба зважати на можливість блокування ПН та розрахунків коригування (РК). Та чи можна якось підготуватися, щоб зменшити ймовірність блокування? Для того щоб відповісти на це питання, потрібно розуміти, де можуть з’явитися «пастки» в блокуванні.

Як уникнути блокування взагалі?

Стовідсотково уникнути блокування можна, хіба якщо ПН відповідатимуть ознакам безумовної реєстрації. Вони названі в п. 3 Порядку № 1165* (див. статтю «Загальний механізм блокування: робота СМКОР» // «Податки & бухоблік», 2023, № 53). Так, наприклад, не блокуються ПН, складені на покупців — неплатників ПДВ (а ось РК до такої ПН можуть і заблокувати), ПН на звільнені операції.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі