Теми статей
Обрати теми

Відпускний стаж

Вороная Наталія, експерт з кадрових і податкових питань
Щоб отримати право на відпустку, просто перебувати у трудових відносинах із роботодавцем недостатньо. Відпустку треба заробити. Які періоди включають до стажу, що дає право на щорічні основну та додаткові відпустки, ви дізнаєтеся прямо зараз.

Відразу домовимося, що у цій статті ми будемо говорити про правила визначення відпускного стажу, який заробляють звичайні працівники. Питання визначення такого стажу для держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування, працівників силових структур тощо не розглядаємо.

Перше, що потрібно пам’ятати: відпускний стаж обчислюють з першого дня прийняття на роботу. Звільняючись з попереднього місця роботи та влаштовуючись до нового роботодавця, працівник починає заробляти собі відпускний стаж заново. Причому стаж для щорічної основної відпустки та щорічних додаткових відпусток визначають окремо. Як це правильно робити, читайте далі.

Стаж для щорічної основної відпустки

Про періоди роботи, які входять до стажу для щорічної основної відпустки, нам розкажуть ч. 1 ст. 82 КЗпП і ч. 1 ст. 9 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки). Перерахуємо ці періоди у табл. 1, а нижче докладно розберемо ті з них, які викликають найбільше запитань у кадровиків при обчисленні відпускного стажу.

Таблиця 1. Стаж роботи, що дає право на щорічну основну відпустку

з/п

Періоди, що включаються до стажу, який дає право на щорічну основну відпустку

1

Час фактичної роботи (у тому числі на умовах неповного робочого часу) протягом робочого року, за який надається відпустка

На підставі цієї норми особа, яка працює у відпустці для догляду за дитиною до 3 років на умовах неповного робочого часу, отримує право на щорічну основну відпустку.

2

Час, коли працівник фактично не працював, але за ним згідно із законодавством зберігалися місце роботи (посада) та заробітна плата повністю або частково (у тому числі час оплаченого вимушеного прогулу у зв’язку з незаконним звільненням чи переведенням на іншу роботу). Винятком з 19.07.2022 є випадки, коли за працівниками, призваними/прийнятими на військову службу, зберігається місце роботи та посада на час служби (докладніше див. нижче)

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі