№1

Оплата праці, січень, 2017/№ 1 Інші номери журналу ›
  • Про оплату праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери Постанова від 28.12.2016 р. № 1037
  • Починаємо новий рік з новими працеоплатними показниками Установлення мінімальної зарплати в розмірі 3200 грн. та впровадження реформи з оплати праці з 1 січня 2017 року було анонсовано нашим Урядом ще декілька місяців тому. І ось славнозвісний законопроект № 5130 набув своєї офіційної форми — Закон № 1774. У чому суть нових «фішок»? З чим тепер доведеться працювати на «працеоплатній ниві»? Давайте розбиратися разом.
  • Дотягнутися до… МЗП C 1 січня 2017 року відбулися великі зміни в законодавстві щодо оплати праці. Наприклад, змінилося поняття мінімальної заробітної плати. Раніше з мінзарплатою ми фактично порівнювали тільки місячний оклад (тарифну ставку) працівника, відкидаючи ВСІ (!), нараховані йому доплати, надбавки, заохочувальні та компенсаційні виплати. Інакше кажучи, установлений розмір посадового окладу одразу забезпечував виконання вимог законодавства про нараховану зарплату не нижче МЗП. Тепер рівень мінімальної зарплати забезпечуватиметься за рахунок не тільки посадового окладу, а й різних доплат, надбавок, премій. Але й розмір МЗП збільшився вдвічі. А це означає: якщо зарплата працівника буде менша мінімальної, то йому нарахують доплату до рівня мінімальної зарплати. Для бухгалтерів-новачків це нове поняття, а досвідчені бухгалтери пам’ятають, що це за «звір». Те, що роботи бухгалтерам додасться, — очевидно. Але що є, те є. Як на практиці освоювати затверджені законодавчі премудрості? Давайте розбиратися.
  • Лави пільговиків рідшають: хто тепер має право на ПСП Підвищили вдвічі «мінімалку». «Відірвали» її від прожиткового мінімуму. І що тепер? Які наслідки? Один з наслідків — зменшення кількості працівників, які мають право на ПСП. Хто зможе скористатися новими розмірами ПСП? Про це й поговоримо.
  • Індексація зарплати за січень 2017 року: як вплинуть працеоплатні нововведення Під кінець 2016 року тільки й говорили про майбутні зміни щодо оплати праці. І ось настав 2017 рік. Що нового він приніс у порядок індексації доходів? Як збільшення мінімальної заробітної плати позначиться на індексації зарплати? Чи доведеться змінювати «базовий» місяць на новий у зв’язку з установленням доплати до рівня мінімальної заробітної плати? Запитань купа. Відповіді на них знайдете нижче.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі