№22/1

Оплата праці, листопад, 2018/№ 22/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Звільняємо працівників за скороченням штату без судових наслідків Ви — роботодавець звільняєте працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва та праці. Попереджаєте працівників за 2 місяці про цю подію. Пропонуєте їм наявні вакансії. Працівники відмовляються. Ви їх звільняєте. А потім один із колишніх співробітників подає на вас до суду за незаконне звільнення... Що зробити роботодавцеві, щоб обійтися без судових наслідків? Давайте розбиратися.
  • Особова справа працівника: оформляємо правильно Усім відома приказка про те, що кадри вирішують усе. Тому співробітники — найголовніший ресурс будь-якої організації. Наявність повної і точної інформації про них допомагає суттєво поліпшити і полегшити роботу кадрової служби. Формують цю інформацію у вигляді спеціального збірника документів — особової справи. Про зміни у правилах формування і ведення особових справ співробітників ми розповімо в цій статті.
  • Посада «бухгалтер» (з дипломом магістра): кого можна призначити? У Класифікаторі професій є професійна назва роботи «Бухгалтер (з дипломом магістра)», код КП 2411.2. Чи обов’язково у найменуванні цієї посади вказувати інформацію, наведену в дужках «з дипломом магістра»? Якщо так, то як бути з тими працівниками, які мають диплом спеціаліста?
  • Класифікатор професій: розглядаємо актуальні запитання Після того, як роботодавців зобов’язали у Звіті з ЄСВ (таблиця 5) відображати інформацію про посади працівників, інтерес до порядку використання Класифікатора професій не згасає. Тому сьогодні ми розберемо деякі запитання, які найчастіше цікавлять як кадровиків, так і бухгалтерів.
  • Антикорупційний працівник у штатному розписі підприємства/установи За яких умов на підприємстві (в установі, організації) до штатного розпису вносять посади працівників з антикорупційної діяльності? Які основні завдання та обов’язки таких працівників?
  • Сумісник перетворюється на основного працівника: звільнити/ прийняти чи перевести? Працівник хоче «всередині» одного і того ж роботодавця перейти із сумісництва на основне місце роботи зі збереженням посади. Як документально оформити зміну статусу працівника?
  • Надрукована заява на відпустку: чи можна прийняти Роботодавець відмовляється приймати заяву на відпустку. Причина відмови — заяву надруковано на комп’ютері, а не написано від руки. Чи обов’язково писати заяву від руки?
  • Порядок надання житлових субсидій: нові правила оформлення Уже стало «традицією» на початку опалювального сезону удосконалювати механізм надання субсидій. Ось і в поточному році з 1 жовтня запрацювали нові правила отримання субсидій. На що треба звернути увагу та кому стануть у пригоді новації Уряду? Читайте далі.
  • Як виражати і приймати любов: в організаційному контексті і не тільки Гм… Тема нашої розмови, здається, сильно відхилилася від професійної сфери. Причому тут узагалі любов до управління кадрами? Причин появи такої статті в нашому виданні дві: перша — будь-який кадровик він ще і людина, тобто йому варто будувати стосунки любові з близькими людьми якісно, з розумінням і усвідомленням; а ось друга — не така очевидна — будь-яка комунікація, у тому числі й професійна, містить певні елементи любовних стосунків! Так, у крихітних дозах, у найбільших нешкідливих кількостях, але й в роботі ми говоримо іншим людям приємні слова, намагаємося зробити щось важливе для них тощо. Інакше кажучи, аналітика способів вираження і розуміння любові не може бути марною для всіх тих, хто працює з людьми. Тож читайте далі! Раді будемо вашим відгукам та запитанням, які ви можете надіслати на електронну адресу, представлену вище.
  • Час — друг: чому тайм-менеджмент не працює Великий і жахливий Інтернет переповнений (так-так, і він може перевантажитися!) порадами, прийомами, практиками, покликаними допомогти людині управляти часом. Тобто вирішувати свої завдання вчасно, встигати більше, рухатися життєвим шляхом швидше. Уся біда в тому, що насправді багато порад чомусь не працюють: у мене, у моїх друзів і знайомих, клієнтів і студентів, людей, відгуки яких мені траплялися. Як же так виходить? І як дійсно «потоваришувати» з часом?
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у грудні 2018 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі