№19

Оплата праці, жовтень, 2018/№ 19 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Розрахунковий період: визначаємо, включаємо, виключаємо Ось уже четвертий рік ми застосовуємо новий розрахунок лікарняних. А саме розрахунковий період у загальному випадку складає 12 календарних місяців. Крім того, середню зарплату для обчислення суми лікарняних/декретних розраховуємо за 1 календарний день. Але коли б усе було так просто, у бухгалтерів не виникали запитання: як правильно визначити розрахунковий період, які дні враховують у розрахунку середньоденної зарплати, а які слід виключити, що робити, якщо в розрахунковому періоді немає даних для розрахунку або хвороба настала в перший робочий день? Відповіді на них — у статті.
  • Виплати: включаємо до розрахунку середньої зарплати правильно Здавалося б, порядок розрахунку середньої зарплати для оплати лікарняних декретних у 2015 році спростили. Але запитання щодо включення тих або інших виплат виникають. Які виплати включити, а які «викинути» з розрахунку? Що робити, якщо в розрахунковому періоді були «перехідні» виплати або коригування? А якщо працівникові встановлений не місячний оклад, виходячи з якого робиться розрахунок «середньої», а годинна або денна тарифна ставка? Відповіді на ці запитання – у статті, а для простоти й наочності ми їх підкріпили числовими прикладами.
  • Обмежуємо лікарняні/декретні Чинним законодавством установлені обмеження щодо суми лікарняних /декретних. На перший погляд, вони можуть здатися складними і заплутаними. Але повірте, це не так. Давайте розберемося з ними на числових прикладах.
  • Оплачуємо лікарняний/декретний: на що звернути увагу У попередніх статтях ми розглянули, як правильно визначити розрахунковий період, які дні беруть участь з розрахунку, які виплати включають, а які виключають з розрахунку, як розрахувати середньоденну зарплату і врахувати обмеження при оплаті лікарняного. У цій статті ви дізнаєтеся про нюанси оплати періоду тимчасової непрацездатності.
  • Індексуємо зарплату за жовтень 2018 року Індексувати зарплату зобов’язані всі роботодавці. Основні документи, які регулюють порядок проведення індексації доходів, це — Закон про індексацію та Порядок № 1078.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі