№4/1

Оплата труда, февраль, 2020/№ 4/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Електронна трудова книжка: перше знайомство Про запровадження електронного обліку трудової діяльності ви, шановні читачі, вже знаєте із попереднього нашого спецвипуску (див. статтю «Трудовий стаж: переходимо на електронний облік» // Спецвипуск «ОП», 2020, № 2/1). Сьогодні ми покажемо, як виглядає ваша електронна трудова книжка та де її знайти. Також розкажемо, як передати скан-копії паперової трудової книжки до ПФУ для внесення даних до Реєстру застрахованих осіб.
  • Повідомлення про прийняття на роботу директора скоро скасують Кабмін на засіданні 12.02.2020 р. підтримав проєкт постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. № 413».
  • Другого шансу не буде! Зміни у Порядку оцінювання дерслужбовців Постановою від 05.02.2020 р. № 58 Кабмін підкоригував Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затверджений постановою КМУ від 23.08.2017 р. № 640 (далі — Порядок).
  • Перезавантаження триває: дисциплінарне провадження стосовно держслужбовців за новим Порядком Персонал є головним ресурсом у системі державної служби, а його організованість та дисциплінованість мають вирішальне значення для належного виконання завдань держави. З метою підвищення ефективності державного управління Кабмін постановою від 04.12.2019 р. № 1039 затвердив новий Порядок здійснення дисциплінарного провадження (далі — Порядок). Саме цей документ тепер регламентує процедуру здійснення дисциплінарних проваджень стосовно державних службовців. Розглянемо головні елементи цього Порядку.
  • Охорона праці: як організувати на підприємстві Навряд чи хтось посперечається, що здоров’я — найбільша і водночас найкрихкіша цінність людини. Буває, що загроза життю і здоров’ю підстерігає на робочому місці. На щастя, це розуміє законодавець і зобов’язує роботодавців здійснювати заходи з охорони праці працівників. Про те, як все організувати, ми розповімо в статті.
  • Звільнення з роботи: як вигідніше для працівника? Чинний КЗпП серед підстав для припинення трудового договору на бажання працівника виділяє окремо угоду сторін (ст. 36) та розірвання трудового договору з ініціативи працівника (ст. 38). У разі якщо працівник вирішив поставити крапку у відносинах із роботодавцем і бажає звільнитися, він часто стоїть перед вибором: написати заяву за власним бажанням чи все ж за угодою сторін? Як правильно вчинити і чи є якась в цьому вигода? Давайте розбиратися.
  • Стоїте на обліку в центрі зайнятості — страховий стаж «капає»! Чи включається до страхового стажу для виплати лікарняних і декретних період перебування на обліку в центрі зайнятості? Також цікавить ситуація, коли працівник стояв на обліку в центрі зайнятості і в цей час виконував громадські роботи (допомоги по безробіттю не отримував).
  • Відпустка для догляду за дитиною до 6 років і скорочення штату Працівницю попередили про майбутнє звільнення у зв’язку зі скороченням штату 01.11.2019 р. У грудні вона принесла медвисновок про те, що її дитина потребує домашнього догляду, і написала заяву з проханням надати їй відпустку для догляду за дитиною до 6 років. Чи може керівник відмовити працівниці в наданні такої відпустки, зважаючи на звільнення у зв’язку зі скороченням, що намічається, або звільнити її в той час, коли вона перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 6 років?
  • Шкідливі умови праці: встановлюємо скорочений робочий час Які особливості встановлення скороченого робочого часу працівникам, які зайняті на роботах зі шкідливими умовами праці?
  • Позачергова атестація педагогічного працівника Чи можна проводити позачергову атестацію педагогічного працівника, якщо попередня відбувалася у 2017 — 2018 роках?
  • Відпустка вихователя не за графіком Чи можна використати щорічну основну відпустку вихователем закладу дошкільної освіти не за графіком, а перед відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами?
  • Навчання персоналу. Узагальнюємо: кого, коли, як Навчання персоналу в сучасному світі, що постійно змінюється, — проблема насущна. Ще вчора ефективний співробітник мав лише невеликі навички роботи за комп’ютером, ось уже сьогодні він досвідчений користувач більшості програм, уже завтра кожному з нас, незалежно від сфери діяльності, краще б трохи програмувати. У цій статті підсумуємо всі найважливіші питання щодо навчання співробітників.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у березні 2020 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше