№11

Оплата праці, червень, 2021/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Об’єднаний ПДФО/ВЗ/ЄСВ-звіт & штрафи Не встигла завершитися кампанія зі здавання першого об’єднаного ПДФО/ВЗ/ЄСВ-звіту, як у платників уже з’явилися запитання щодо виправлення допущених у цьому звіті помилок. Давайте розберемо, які помилки можуть призвести до відповідальності, а які ні; чи працює тут штрафний карантинний мораторій; чи будуть адмінштрафи тощо.
  • Відпустка для батьків: з’явився проєкт Порядку 09.05.2021 р. набув чинності Закон України від 15.04.2021 р. № 1401.
  • Життя після 10 червня, або Електронний облік трудової діяльності Час «Х» переходу на електронний облік трудової діяльності настав. Зміни, які регулюватимуть цей захопливий процес, набирають чинності з 10 червня 2021 року. Законодавці обіцяли, що до цієї дати ми підійдемо з купою нормативно-правових актів, які б допомогли роботодавцям і працівникам пережити «стрьомну» дату більш комфортно. Проте, схоже, що вкотре спрацював лозунг Остапа Бендера*: «Спасіння потопаючих — справа рук самих потопаючих».
  • Оплата відпусток: визначаємо розрахунковий період Перш ніж відправити працівника у щорічну відпустку, треба з’ясувати, чи має він право на відпустку, а також визначити її тривалість. Не менш важливо правильно оплатити такий відпускний період. Як це зробити без помилок — читайте в сьогоднішній статті.
  • Оплата відпусток: нюанси розрахункового періоду Ще минулого року в наше життя несподівано увірвався карантин. Спочатку — на 1,5 місяця, які непомітно розтягнулися майже на 1,5 року. За цей час траплялося всяке: і простої, і карантинні відпустки, і самоізоляція. Чи враховувати такі періоди при розрахунку відпускних — розповімо в цій статті.
  • Відпускні порушення: що загрожує? як штрафують? Немає графіка відпусток. Не повідомили працівника за два тижні про початок відпустки. Працівник не ходив у відпустку протягом двох років поспіль. Порушили порядок відкликання з відпустки. Це далеко не повний перелік штрафонебезпечних порушень. А що за це загрожує? На кого і за якою процедурою накладаються штрафи за такі «прорахунки»?
  • Донарахували індексацію: як вплине на доплату до МЗП та «середню» Не помиляється той, хто нічого не робить… А у бухгалтерів завжди купа роботи. Тож від помилок вони не застраховані. І якщо припустилися помилки, то виправляйте вдало, не забуваючи про вплив виправлення на інші зарплатні показники. А наша стаття вам у цьому допоможе. Розглянемо поширену ситуацію: помилково не нарахували індексацію — виправляємося та аналізуємо вплив коректив на доплату до МЗП та «середню» для відпустки і лікарняних.
  • «Вислужна» надбавка соцпрацівникам Працівникам установ соціального захисту населення виплачується надбавка за вислугу років. Порядок її виплати, розмір та нюанси розглянемо у статті.
  • ПСП «на дітей» для прийомних батьків У травні 2021 року на роботу прийняли працівника, який має трьох дітей (1 рідну і 2 прийомні дитини). Оклад працівника — 6000 грн. Чи має чоловік право на ПСП, якщо його дружина не користується пільгою? І якщо так, то в якому розмірі?
  • «Оздоровчі» при поділі щорічної відпустки Працівник — посадова особа органу місцевого самоврядування (ОМС) хоче взяти 4 календарних дні щорічної основної відпустки і отримати матеріальну допомогу на оздоровлення. Чи можна виплачувати «оздоровчі» при наданні такої відпустки?
  • Портал електронних послуг ПФУ: отримуємо користь У світлі діджиталізації, що настає, портал електронних послуг ПФУ (portal.pfu.gov.ua) викликає дедалі більше інтересу як у застрахованих осіб, так і у страхувальників. Давайте з’ясуємо, чим же цікавий цей сервіс.
  • Звільнення в карантинні часи: позиція Верховного Суду Запроваджений в Україні карантин не може бути підставою для звільнення. Це вже всім відомо. Проте КЗпП не забороняє звільняти працівників під час дії карантину, особливо якщо це ініціатива працівника. Більше того, Верховний Суд навіть визнає карантин поважною причиною для пришвидшення такого звільнення.
  • Індексуємо зарплату за червень 2021 року На червневу індексацію впливає індекс споживчих цін за квітень 2021 року. Він склав 100,7 %. Якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за червень 2021 року, дізнаєтеся зі статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі