№20/1

Оплата праці, жовтень, 2021/№ 20/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Оприлюднення даних про зарплату керівників підприємств 2 жовтня 2021 року набув чинності 3акон України від 08.09.2021 № 1723-IХ.
  • Надбавка за ранг держслужбовця під час випробування НАДС у своєму роз’ясненні від 27.09.2021 № 139-р/з нагадало про особливості встановлення надбавки за ранг держслужбовця під час випробування.
  • Звільнення корупціонерів НАЗК у своєму роз’ясненні (nazk.gov.ua/wp-content/uploads/2020/06/3.pdf) нагадало про порядок дій державних органів у разі визнання службовців винними у вчиненні корупційних правопорушень.
  • Відсторонення від роботи: головні моменти Кожен роботодавець хоче, щоб його працівники горіли бажанням йти на роботу. І такі співробітники є. Ось тільки іноді допустити їх до виконання трудових обов’язків не можна. В яких саме випадках треба відстороняти працівника від роботи та як це правильно оформити, розповімо в сьогоднішній статті.
  • Відсторонення від роботи: підстави за КЗпП У попередній статті (див. статтю «Відсторонення від роботи: головні моменти») ми з’ясували, що відсторонити працівника від роботи роботодавець має право у випадках, передбачених ст. 46 КЗпП. Що це за випадки і який порядок відсторонення працівника в кожному з них, розповімо в цій статті детальніше.
  • Відсторонення від роботи: інші підстави У цій статті розглянемо випадки, коли відсторонення працівника від роботи здійснюється за підставами, передбаченими іншими, ніж ст. 46 КЗпП, законодавчими нормами.
  • Повідомлення про прийняття на роботу: що робити, якщо поспішили скасувати 12.10.2021 подано повідомлення про прийняття на роботу вантажника. 13.10.2021 – дата його виходу на роботу. Однак працівник так і не з’явився (без пояснення причин). 18.10.2021 відправлено «скасовуюче» Повідомлення про прийняття. Цього ж дня в кабінеті страхувальника з’явився електронний лікарняний, відкритий 13.10.2021. Що тепер робити?
  • Мовний сертифікат: хто та як підтверджує володіння українською мовою Із 16.07.2021 істотно змінився порядок підтвердження вільного володіння державною мовою для низки осіб. Кого стосуються ці зміни і як тепер підтверджувати рівень володіння українською, розповімо в цій статті.
  • Гібридна робота: здобутки та ризики У травні 2021 року американська дослідницька компанія «Morning Consult» провела опитування про найбільш зручний графік роботи. За результатами опитування 39 відсотків респондентів упевнено заявили про ймовірність звільнення, якщо для них не збережуть можливість гнучкої віддаленої роботи. Так, ми можемо говорити про різні менталітети в Україні та США. Можемо навіть думати, що пандемія закінчиться дуже скоро і все буде, як раніше. Але це не скасовує того факту, що в умовах, які змінюються, нам теж доводиться змінюватися.
  • Перелік професійних свят і пам’ятних дат у листопаді 2021 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі