Теми статей
Обрати теми

Лікарняний під час підвищення кваліфікації: чи треба оплачувати?

Кравченко Дар’я, експерт з оплати праці
Працівника направили на курси підвищення кваліфікації з 25.03.2024 по 29.03.2024 (включно). Під час навчання він захворів. Чи призначати такому працівнику лікарняні за дні хвороби, що припадають на період навчання? Зараз з’ясуємо.

Гарантії за час навчання

Статтею 122 КЗпП передбачено, що при направленні працівників для підвищення кваліфікації з відривом від виробництва за ними зберігається місце роботи (посада) і провадяться виплати, передбачені законодавством.

Конкретні гарантії працівникам, які підвищують кваліфікацію, закріплені у постанові № 695*. Зокрема, цим документом передбачено, що за працівниками, направленими на курси підвищення кваліфікації, за час навчання зберігається середня зарплата**.

* Постанова КМУ «Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва» від 28.06.97 № 695.

** Як розрахувати середню зарплату працівнику, направленому на курси підвищення кваліфікації, читайте у статті «Оплата підвищення кваліфікації: якщо працівник не працював 4 місяці» // «Оплата праці», 2024, № 6.

Але зауважте, що у загальному випадку така середня зарплата зберігається лише за основним місцем роботи працівника.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі