№40

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2014/№ 40 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо обліку видатків на створення та технічну підтримку веб-сайту Лист від 06.06.2014 р. № 17-05/560-13524
  • Щодо необхідності проведення незалежної оцінки Лист від 01.10.2013 р. № 10-36-12442
  • Повернення плати за ненадані послуги: як виписати розрахунок коригування з ПДВ Університет надає освітні послуги, які звільнені від обкладення ПДВ. Студенти перераховують плату за навчання та проживання в гуртожитку безготівковим шляхом (через банки). На суми отриманої плати за навчання та проживання в гуртожитку бухгалтерія у 2013 році виписувала податкові накладні за щоденними підсумками операцій. У зв’язку з непередбаченими (форс-мажорними) обставинами університет повернув студентам частину коштів за ненадані освітні послуги та послуги з проживання. Такі грошові кошти були видані студентам із каси навчального закладу. Чи потрібно виписувати розрахунок коригування до відповідних податкових накладних за 2013 рік? Чи можна в такому розрахунку зазначити всі періоди, за які були повернені грошові кошти?
  • Мала архітектурна форма як вид тимчасових нетитульних споруд У Порядку застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ передбачено субрахунок 115 «Тимчасові нетитульні споруди». Чули від колег, що зараз на цей субрахунок можна зарахувати малі архітектурні форми. Підкажіть, у якому документі визначено повний перелік об’єктів, які відносять до малих архітектурних форм? Часто вартість таких матеріальних цінностей перевищує 2500 грн. Чи означає це, що такі об’єкти необхідно відносити до основних засобів? Допоможіть визначити, який субрахунок правильно застосовувати для обліку зазначених об’єктів.
  • Документальне оформлення благодійної допомоги у вигляді робіт (послуг) Як правильно оформити Акт приймання-передачі робіт (послуг) у разі надання благодійної допомоги бюджетній установі?
  • Надання платних послуг закладами позашкільної освіти Приводом для написання цієї статті стало звернення працівників Палацу дитячої та юнацької творчості, який є закладом позашкільної освіти. Вони просили роз’яснити, якими нормативними документами слід керуватися при наданні платних послуг та як правильно розрахувати калькуляцію платних послуг, які надає Палац. Що ж, давайте разом розберемося з цими та іншими питаннями, пов’язаними з наданням платних послуг закладами позашкільної освіти.
  • Орендна плата для ДП «Укрпошта» Бюджетна установа здає в оренду нежиле приміщення комунальної власності ДП «Укрпошта», яке відмовляється платити орендну плату більш ніж 1 грн. на рік. Чи відповідає вимогам діючого законодавства встановлення орендної плати для ДП «Укрпош­та» в розмірі 1 грн. на рік?
  • Індексація зарплати натурників, яких залучають до проведення навчальних занять Академією дизайну та мистецтв за строковим договором залучаються натурники з погодинною оплатою праці (основне місце роботи). Так, натурника прийнято з 1 лютого 2014 року по 30 червня 2014 року. У травні йому нараховано зарплату у розмірі 1465 грн. Чи потрібно її було індексувати та як правильно це зробити? Якщо в місяці збільшиться кількість відпрацьованих годин, чи стане цей місяць базовим?
  • Календар бухгалтера на листопад 2014 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі