№12

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2015/№ 12 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо відповідальності бухгалтерів бюджетних установ Лист від 28.01.2015 р. № 25-14/81
  • Чи обкладати військовим збором нецільову матеріальну допомогу Чи є об’єктом обкладення військовим збором разова нецільова матеріальна допомога, яка надається роботодавцем працівнику?
  • Зустрічаємо новий Податковий розрахунок за ф. № 1ДФ: нарешті з військовим збором! Мінфін наказом від 13.01.2015 р. № 4* затвердив новий Податковий розрахунок за ф. № 1ДФ, адаптувавши його для цілей відображення військового збору. Цей документ, як мовиться, давно на часі, тому не стане для вас великою несподіванкою. Сьогодні підкреслимо, на що слід звернути увагу під час його заповнення та подання.
  • Субвенції: гра за новими правилами Новий рік приніс нам багато нормативних новацій. Не став при цьому винятком і Бюджетний кодекс, в якому з’явились нові види субвенцій з державного місцевим бюджетам. Який порядок надання таких субвенцій? На які цілі їх можна використати? Хто їх одержувачі? Давайте разом розберемося з цими та іншими питаннями щодо надання субвенцій.
  • Як оплатити спожиту електроенергію На балансі сільської ради знаходиться будівля, в якій розташований будинок культури. Згідно з укладеними договорами оренди чистину приміщень у будинку культури орендують сільська рада, бібліотека, Ощадбанк, Укрпошта, магазин «Взуття» та перукарня. Лічильник для обліку спожитої електроенергії знаходиться в будинку культури. Показники лічильника представник будинку культури передає електропостачальнику та проводить оплату за спожиту електроенергію в повному обсязі. У 2014 році видатки за спожиту електроенергію проводились за кодом 110204 «Палаци та будинки культури, клуби». У 2015 році видатки за цим кодом в сільському бюджеті проводитись не будуть у зв’язку з фінансуванням будинків культури з районного бюджету. За яким кодом та за рахунок яких надходжень потрібно планувати та проводити видатки за спожиту електроенергію у 2015 році з урахуванням того, що будинок культури залишився на балансі сільської ради, а його фінансування буде здійснюватись з районного бюджету? За яким кодом тепер зараховувати надходження від оренди приміщень?
  • Надання платних медичних послуг Анонімним центром при ШВД Як розрахувати вартість платних медичних послуг Анонімного центру при міському шкірно-венерологічному диспансері?
  • Надання платних послуг Державною санітарно-епідеміологічною службою Санітарне та епідемічне благополуччя населення України забезпечує Державна санітарно-епідеміологічна служба. Більшість послуг, які надає ця служба, є платними. До редакції видання «Бюджетна бухгалтерія» надійшли численні запитання щодо видів послуг, які може надавати Держсанепідслужба, стягнення плати за такі послуги тощо. Розглянемо у статті ці та інші питання, що стосуються надання платних послуг Держсанепідслужбою.
  • Інженер з охорони праці та юрисконсульт ВНЗ: коли такі спеціалісти можуть стати «провідними» Інженер з охорони праці технікуму має I кваліфікаційну категорію. Працює за цією професією вже 8 років. У листопаді 2014 року пройшов курси підвищення кваліфікації. Чи можна присвоїти йому кваліфікацію «провідний»? Керівник відмовляє на тій підставі, що в такого працівника немає підлеглих. Аналогічне запитання стосується юрисконсульта такого закладу.
  • Календар бухгалтера на квітень 2015 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі