№31

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2018/№ 31 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Мінсоцполітики відповідає на актуальні запитання (огляд листів) Пропонуємо до вашої уваги аналіз листів Мінсоцполітики, в яких фіхівці Міністерства розглянули питання врегулювання трудових відносин, надання відпусток, установлення доплат і надбавок працівникам. Традиційно ми побудували огляд так: відповідь Мінсоцполітики — наш коментар.
  • Формальні помилки учасника: коли є підстави для відхилення тендерної пропозиції Тендерною документацією передбачено, що учасник у складі тендерної пропозиції подає завізований (погоджений) проект договору про закупівлю у сканованому форматі із підписом уповноваженої особи учасника на кожній сторінці проекту договору (засвідченій печаткою за наявністю). Під час розгляду тендерної пропозиції учасника виявлено, що до проекту договору не надано «Перелік АЗС Продавця» (з інформацією про назви та адреси АЗС Продавця), який є додатком 2 до договору. Але до технічних вимог до предмета закупівлі учасник надав Довідку про наявність мережі АЗС, в якій міститься інформація про назви та адреси АЗС учасника. У тендерній документації на закупівлю зазначено, що допущення учасниками формальних (несуттєвих) помилок не призведе до відхилення їх пропозицій замовником. Формальними (несуттєвими) вважаються помилки, що пов’язані з оформленням тендерної пропозиції та не впливають на зміст пропозиції. Рішення про віднесення допущеної учасником помилки до формальної (несуттєвої) приймається колегіально на засіданні тендерного комітету. Чи правомірно віднести ненадання додатку 2 до договору «Перелік АЗС Продавця» до формальної (несуттєвої) помилки? Чи зобов’язаний тендерний комітет відхилити таку пропозицію?
  • Учасник надав тендерну пропозицію без ЕЦП: чи є у замовника підстави для її відхилення Тендерною документацією передбачено, що відповідно до ч. 3 ст. 12 Закону України «Про публічні закупівлі» створення та подання учасником документів тендерної пропозиції повинно бути здійснено з урахуванням вимог Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» шляхом накладення на неї електронного цифрового підпису. Учасник, тендерна пропозиція якого за результатами електронного аукціону визначена найбільш економічно вигідною, надав електронні документи без накладення на них електронного цифрового підпису. Чи є порушенням надання документів учасником без електронного цифрового підпису? Чи зобов’язаний тендерний комітет відхилити таку пропозицію?
  • Замовник не оприлюднив інформацію: чи необхідно відміняти процедуру закупівлі За результатами розгляду та оцінки тендерної пропозиції учасника тендерним комітетом було визначено переможця та прийнято рішення про намір укласти договір. Результати розгляду та оцінки тендерної пропозиції учасника було оформлено такими документами: — протоколом засідання тендерного комітету та рішенням про складання та оприлюднення протоколу розгляду тендерних пропозицій; — протоколом розгляду тендерних пропозицій; — повідомленням про намір укласти договір. Але під час оприлюднення інформації через електронний майданчик на веб-порталі Уповноваженого органу замовник з якихось причин не оприлюднив такі документи, як: — протокол засідання тендерного комітету та рішення про складання та оприлюднення протоколу розгляду тендерних пропозицій; — протокол розгляду тендерних пропозицій. Чи є порушенням неоприлюднення протоколу розгляду тендерної пропозиції? Чи необхідно відміняти процедуру закупівлі відповідно до ч. 1 ст. 31 Закону України «Про публічні закупівлі»? Яка відповідальність за неоприлюднення такого протоколу в електронній системі?
  • Проведення видатків на озеленення На території сільської ради є ділянка зелених насаджень розміром 2,9 га. Облік зелених насаджень не ведеться. Сільська рада планує розбити на цій ділянці сквер, замовивши проект на його будівництво. Планується виконати роботи з видалення фаутних дерев, видалення порослі, рівняння ґрунту, висадити нові дерева та кущі, прокласти пішохідні доріжки. Чи можна використати на таке будівництво кошти спеціального фонду від надходжень екологічного податку чи за рахунок цих коштів можна виконати тільки роботи з насадження дерев? Як правильно назвати проект, щоб можна було використати ці кошти? За яким КФК та КЕКВ планувати видатки?
  • Від’єднання від централізованої бухгалтерії Як комунальній установі від’єднатися від централізованої бухгалтерії, щоб самостійно вести бухгалтерський облік? Якими нормативно-правовими актами це врегульовано?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі