№28

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2018/№ 28 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо застосування п. 10 Порядку обчислення середньої заробітної плати Лист від 09.07.2018 р. № 1188/0/101-18
  • Дезінфікуючі засоби для басейну: використовуємо розумно, обліковуємо правильно На балансі вищого навчального закладу є басейн. Для очищення та знезараження води у басейні використовується гіпохлорит натрію. У зв’язку з цим виникає ряд запитань щодо використання та обліку цього засобу, зокрема: 1. Чи зобов’язаний постачальник гіпохлориту натрію підтверджувати його якість? 2. Чи існують норми витрати гіпохлориту натрію для знезараження води у басейнах? 3. На підставі яких документів слід проводити списання використаних дезінфікуючих засобів? Чи достатньо для цього службової записки на списання від матеріально відповідальної особи?
  • Внесення змін до місцевого бюджету Наприкінці 2017 року селищна рада затвердила бюджет на 2018 рік. Одним із основних джерел формування дохідної частини бюджету є земельний податок з юридичних осіб (ККД 18010500). При цьому при формуванні бюджету не були враховані зміни до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році. Фактично недоотримано доходів загального фонду місцевого бюджету у розмірі 75 % земельного податку. При цьому немає резерву для покриття дефіциту бюджету. Яким чином внести зміни до дохідної та видаткової частин місцевого бюджету, якщо недоотримання доходів складає 10,2 %?
  • Установа має свердловину? Не забувайте про рентну плату! Певна частина бюджетних установ має свердловину на балансі. Звичайно, маючи такий об’єкт видобування підземної води, установа гарантує собі автономність при використанні води. Але для того щоб видобувати підземну воду, необхідно отримати певні дозвільні документи, а також періодично звітувати та сплачувати до бюджету певну плату. Що це за документи? Хто їх видає та як отримати? Який порядок розрахунку та сплати до бюджету рентної плати? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете у цьому матеріалі.
  • Відпустка на дітей: чи надається за період відпустки для догляду за дитиною? Працівниця має двох дітей віком 3 та 7 років. Вона перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 3 років з 29.08.2015 р. по 08.07.2018 р. Стала до роботи — 09.07.2018 р. З 14.07.2018 р. працівниця бажає оформити додаткову відпустку на дітей тривалістю 10 к. дн. Чи має вона право на таку відпустку за 2018 рік, адже півроку (з 01.01.2018 р. по 08.07.2018 р.) вона не працювала, бо перебувала у відпустці для догляду за дитиною?
  • Визначаємо умови оплати праці водіїв міської лікарні У міській лікарні працює один цілодобовий пост та три водії щоденно, крім неділі. Робота водіїв має роз’їзний характер: частково обслуговують виклики, здійснюють транспортування біоматеріалів до лабораторії, доставку різних господарчих товарів для лікарні. Які надбавки та доплати слід їм виплачувати?
  • Участь викладачів у роботі приймальної комісії вишу: як оплатити їх працю Викладачі вишу I — II рівнів акредитації протягом липня 2018 року виконують обов’язки членів приймальної комісії вишу. Як здійснювати оплату їх праці за цей період? Чи правомірно залучити педагогічного працівника до роботи у приймальній комісії, якщо він перебуває у щорічній відпустці?
  • Календар бухгалтера на серпень 2018 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі